Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Izložba posebnih dragulja u Bocvani

Izložba posebnih dragulja u Bocvani

Od 22. do 28. avgusta 2016, na Sajmu robe široke potrošnje u Bocvani, zemlji sa najbogatijim nalazištima dijamanata u svetu, Jehovini svedoci su izložili neke sasvim posebne dragulje. Na svom štandu izložili su biblijsku literaturu, promovisali veb-sajt jw.org, a prikazivali su i filmove koji jačaju porodične veze.

Roditelji i deca koji su posetili njihov štand bili su zadivljeni crtanim filmovima iz serije Budi Jehovin prijatelj, u kojima je prikazano kako se biblijska načela mogu primeniti u praksi. S obzirom da je nekoliko crtanih filmova prevedeno i na jezik setsvana, jezik kojim govori većina ljudi u Bocvani, mnogi posetioci su se interesovali kako mogu doći do tih crtanih filmova.

Posetiocima, kojih je bilo iz svih delova zemlje, uručeno je otprilike 10 000 primeraka biblijske literature, a 120 osoba zatražilo je besplatan biblijski kurs. Mnogi su bili zadivljeni kada su videli kako Svedoci iz skupština na engleskom i setsvana jeziku složno sarađuju.

Uprava sajma ocenjivala je štandove i postavke i dodelila je prvu nagradu Jehovinim svedocima.

Saznajte više

KO DANAS VRŠI JEHOVINU VOLJU?

Šta se može naći na našem veb-sajtu?

Možete saznati više o nama i našim verovanjima i dobiti odgovore na biblijska pitanja.

DOBRE VESTI IZ SVETOG PISMA

Kako možete imati srećan porodični život?

Jehova, srećan Bog, želi da porodice budu srećne. Pogledajte praktične biblijske savete za muževe, žene, roditelje i decu.