Vrati se na sadržaj

17. OKTOBAR 2018.
SJEDINJENE DRŽAVE

Uragan Majkl, jedna od najjačih oluja u istoriji Sjedinjenih Država, prouzrokovao ogromnu štetu

Uragan Majkl, jedna od najjačih oluja u istoriji Sjedinjenih Država, prouzrokovao ogromnu štetu

Uragan Majkl je 10. oktobra 2018. pogodio obalu Floride i prouzrokovao je veliku štetu u jugoistočnom delu Sjedinjenih Država. Ova oluja četvrte kategorije smatra se jednom od najjačih oluja koje su pogodile Sjedinjene Države i iza sebe je ostavila velika oštećenja na objektima. Pored toga, ovaj uragan je odneo najmanje 18 života.

Ova katastrofa je pogodila našu braću i sestre iz 94 skupšine i 13 pokrajina. Niko od naših suvernika nije nastradao, ali njih troje je povređeno. Ova oluja je oštetila 528 domova naše braće i 34 Dvorane Kraljevstva, a ukupno 39 Dvorana Kraljevstva ostalo je bez struje.

Podružnica u Sjedinjenim Državama, u saradnji sa Odborom za humanitarnu pomoć i više od 40 pokrajinskih nadglednika, organizuje pružanje pomoći našim suvernicima koje je pogodila ova prirodna nepogoda. Ta pomoć uključuje dopremanje vode i hrane, pružanje medicinske pomoći i organizovanje smeštaja. Pored toga, krovovi oštećenih kuća će biti pokriveni ceradom, a velika šteta koju je nanelo oboreno drveće takođe će biti sanirana. Osim materijalne pomoći, organizovano je da starešine posete našu braću i sestre kako bi ih ohrabrili i preneli im utehu iz Biblije.

Iako naši suvernici nisu imuni na nevolje koje uzrokuje život u ovom svetu, kao što su elementarne nepogode, oni se čvrsto uzdaju u podršku koju Bog uvek pruža (Psalam 142:5).