Vrati se na sadržaj

18. AVGUST 2023.
MOZAMBIK

Jevanđelje po Mateju objavljeno na jeziku fimbi

Jevanđelje po Mateju objavljeno na jeziku fimbi

Dana 13. avgusta 2023, brat Čarls Fonseka, član Odbora podružnice u Mozambiku, objavio je izlaženje Jevanđelja po Mateju na jeziku fimbi. To je prva biblijska knjiga koja je ikada objavljena na ovom jeziku. Jevanđelje je objavljeno na Regionalnom kongresu „Budite strpljivi“, održanom u selu Fingo, kom je prisustvovalo 3 055 osoba. Prisutni su dobili štampane primerke, a prevod je dostupan i u digitalnom formatu.

Jezik fimbi se prvenstveno govori na zapadu Mozambika, u pokrajini Tete, blizu granice sa Zambijom. Procenjuje se da ovim jezikom govori više od 100 000 ljudi. U Mozambiku 897 objavitelja služi u 20 skupština i 2 grupe na ovom jeziku. Predstavnik podružnice u Mozambiku je rekao: „Veoma smo srećni što naša braća i sestre koji govore jezikom fimbi imaju Jevanđelje po Mateju na svom jeziku.“

Radujemo se s našom braćom koja govore jezikom fimbi što su dobili ovaj divan dar koji će i njima, a i svim drugim krotkim ljudima, pomoći da budu uvereni u Isusova obećanja za budućnost (Matej 5:5).