Vrati se na sadržaj

4. JUN 2014.
VESTI IZ SVETA

Počinju međunarodni kongresi Jehovinih svedoka

Počinju međunarodni kongresi Jehovinih svedoka

NJUJORK. Prvi trodnevni međunarodni kongres Jehovinih svedoka pod nazivom „Tražite najpre Božje Kraljevstvo“ počinje u petak, 6. juna 2014, na stadionu Ford Fild, u Detroitu (Mičigen, SAD). Delovi programa, koji će se prevoditi na albanski, korejski, poljski i portugalski jezik, prenosiće se i na druge lokacije u Arizoni, Ilinoisu, Kaliforniji, Misuriju, Nju Džersiju, Severnoj Karolini i na Floridi.

Džejms Ričard Braun, portparol Jehovinih svedoka u njihovom glavnom sedištu u Bruklinu, u Njujorku, kaže: „Protekle tri sedmice, Svedoci u Detroitu i gradovima koji će pratiti video prenos delova programa učestvovali su u akciji tokom koje su pozivali druge na ovaj poseban događaj. U Detroitu očekujemo oko 45000 ljudi različitog porekla, među kojima će biti i preko 2000 delegata iz Australije, Kanade, Nemačke i s Tajvana.“

Tokom ovog leta, Svedoci u Sjedinjenim Državama održaće 16 međunarodnih kongresa na velikim stadionima u deset saveznih država. Na nekim mestima program će se iznositi, u celini ili delimično, na albanskom, američkom znakovnom, arapskom, vijetnamskom, grčkom, iloko, indonežanskom, italijanskom, japanskom, jermenskom, kantonskom, korejskom, mandarinskom, maršalskom, persijskom, poljskom, rumunskom, ruskom, samoanskom, tagalog, tvi, francuskom, haićanskom kreolu, hindi, čuukskom i španskom jeziku. Od juna 2014. i tokom 2015, Svedoci će održati međunarodne kongrese u Australiji, Grčkoj, Ekvadoru, Engleskoj, Zimbabveu, Južnoj Koreji, Meksiku i Nemačkoj.

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.:+1 718 560 5000