Vrati se na sadržaj

Nagrada za naprednu gradnju koja je dodeljena Jehovinim svedocima postavljena na maketu kompleksa u Ramapu

28. MART 2023.
VESTI IZ SVETA

Izgradnja novih objekata u Ramapu

Država Njujork nagrađuje Jehovine svedoke za dizajn projekta u Ramapu

Država Njujork nagrađuje Jehovine svedoke za dizajn projekta u Ramapu

Uprava države Njujork za istraživanje i razvoj energije (NYSERDA) dodelila je Jehovinim svedocima nagradu od milion dolara u sklopu takmičenja iz oblasti napredne gradnje. Nagrada im je dodeljena zbog ekološkog dizajna objekata u Ramapu. a Ovo je prvi put da je neki objekat u Ramapu, i uopšte u oblasti Rokland, dobio tu nagradu.

Kit Kedi, koji služi u Odboru za građevinski projekat u Ramapu, kaže: „Što se tiče projekta u Ramapu, cilj nam je bio da smanjimo emisiju štetnih gasova, da dobro iskoristimo čiste izvore energije i što bolje se uklopimo u prirodnu sredinu. Veoma nam je drago što nam je država odala priznanje za trud dodelivši nam ovu nagradu i pre nego što je sama izgradnja počela. Ovaj novac će, zajedno s dobrovoljnim prilozima Jehovinih svedoka, biti dobro iskorišćen.“

Takmičenje iz oblasti napredne gradnje je jedino takmičenje ovog tipa u Sjedinjenim Državama. Prvi put je održano u martu 2019. i do sada su nagrađena 63 projekta. Prema zvaničnom sajtu Uprave države Njujork za istraživanje i razvoj energije, nagrađeni projekti daju podstrek industriji da sledi njihov primer kako bismo u budućnosti smanjili emisiju štetnih gasova.

Zahvalni smo za ovo priznanje koje donosi slavu Jehovi (Matej 5:16).

a Naše zvanično ime na ovom takmičenju bilo je „Objekti u Sterlingtonu“.