Vrati se na sadržaj

Pređi na pomoćni meni

Jehovini svedoci

srpski (latinica)

Pravila privatnosti i korišćenja kolačića

Pravila privatnosti i korišćenja kolačića

Organizacija Jehovinih svedoka poštuje pravo pojedinca na privatnost. Politika o zaštiti podataka o ličnosti koje ova organizacija primenjuje širom sveta, nalazi se ovde.

Politika o zaštiti podataka o ličnosti pokazuju kako organizacija Jehovinih svedoka koristi lične podatke. Osim toga, smernice koje se odnose na ovaj veb-sajt izmenjene su i objavljene u nastavku.

Ovaj veb-sajt je vlasništvo Watchtower Bible and Tract Society of New York, Inc. (“Watchtower„), neprofitne korporacije sa sedištem u Njujorku koja organizuje aktivnosti Jehovinih svedoka. Neki od servera na kojima je ovaj veb-sajt postavljen nalaze se u Sjedinjenim Američkim Državama.

Lični podaci

Lični podaci koje korisnik ostavi na ovom veb-sajtu koriste se isključivo u svrhu koja je navedena prilikom njihovog ostavljanja.

Nikome ne dajemo vaše lične podatke, osim ako je to neophodno da bi se ispunio vaš zahtev, uz pružanje potpunog obrazloženja, ili ako u najboljoj nameri smatramo nužnim da otkrijemo takve informacije kako bi se ispoštovao odgovarajući zakon ili odredba, odnosno kako bi se otkrili i sprečili prevara, bezbednosni ili tehnički problemi. Korišćenjem ovog veb-sajta pokazujete da ste saglasni da prosledimo vaše podatke trećem licu u isključivo u gore navedene svrhe. Nijedan lični podatak ni pod kojim okolnostima neće biti upotrebljen u komercijalne svrhe.

Treće lice. Ponekad ovaj veb-sajt sadrži linkove trećeg lica koje nam pruža određene usluge (primera radi, popunjavanje onlajn formulara). Znaćete da ste preusmereni na veb-sajt trećeg lica jer će se promeniti izgled stranice kao i adresa u vašem internet pretraživaču. Kada biramo takvog pružaoca usluge, periodično proveravamo pravila o privatnosti i zaštiti podataka o ličnosti da bismo se uverili da udovoljavaju istim standardima kojih se i mi držimo. Ukoliko imate pitanja u vezi s njihovim pravilima privatnosti, molimo vas pročitajte pravila privatnosti koja se nalaze na njihovom veb-sajtu.

Bezbednost

Za nas je veoma važna bezbednost vaših ličnih podataka. O njoj vodimo računa tako što koristimo tehnologije enkripcije poput Transport Layer Security (TLS). Koristimo kompjuterske sisteme sa ograničenim pristupom smeštene u objektima s fizičkim, elektronskim i proceduralnim bezbednosnim merama s ciljem da se zaštite poverljivost i bezbednost informacija koje su nam prenete.

Mejl adresa

Mejl adresa koju navedete prilikom kreiranja naloga na ovom veb-sajtu koristiće se da bi se stupilo u kontakt s vama u povezanosti s vašim nalogom. Na primer, ako zaboravite korisničko ime ili lozinku i zatražite pomoć za prijavu na sajt, pomoć će vam biti pružena u vidu poruke koju ćete dobiti na mejl adresu koju ste naveli.

Dobrovoljni prilozi

Ukoliko date onlajn prilog, mi ćemo sačuvati vaše podatke. Da bismo primili prilog putem kreditne kartice koristimo proverene sisteme plaćanja s visokim stepenom sigurnosti. Ne čuvamo informacije vezane za vašu kreditnu karticu, broj vašeg računa u banci ili bilo koji drugi podatak koji ovi sistemi koriste, niti imamo pristup tim informacijama. Primalac priloga čuva podatke o finansijskim transakcijama najmanje deset godina. To uključuje i datum, iznos i način davanja priloga. To nam omogućuje da udovoljimo finansijskim propisima i da odgovorimo na svako pitanje koje biste mogli da postavite u tom periodu. Nećemo od vas tražitik dodatne priloge.

Ostali podaci

Osim za davanje priloga ili kreiranje naloga, lične podatke (kao što su ime, adresa i broj telefona) možete upisati i iz drugih razloga (na primer, da biste zatražili besplatni biblijski kurs). Sakupljamo, čuvamo i koristimo podatke koje ste dali samo za svrhe koje ste vi naveli i samo onoliko dugo koliko je neophodno.

Kolačići i slične tehnologije

Određene informacije se automatski sakupljaju kada posetite naš veb-sajt. To se radi putem kolačića, veb-buba i sličnih tehnologija. Ovde termin kolačić koristimo u širem smislu da označimo tehnologije slične „lokalnom skladištu“.

Kolačići. Kao i kod većine veb-sajtova, kada posetite ovaj veb-sajt mala količina podataka poznatih kao kolačić biće sačuvana na vašem mobilnom telefonu, tabletu ili hard-disku vašeg računara. Postoje različite vrste kolačića koji obavljaju različite funkcije i uglavnom služe da vam olakšaju korišćenje interneta. Kolačiće koristimo da bismo znali da li ste već ranije posetili naš veb-sajt ili da zapamtimo podešavanja koja ste izabrali kad ste koristili veb-sajt. Primera radi, jezik koji ste izabrali može biti sačuvan u kolačiću tako da vam se stranica odmah otvori na tom jeziku kada sledeći put posetite veb-sajt. Kolačiće ne koristimo u marketinške svrhe.

Kolačići koji se koriste na ovom veb-sajtu mogu se svrstati u jednu od tri grupe:

  1. Neophodni kolačići: Ovi kolačići su neophodni da biste mogli da koristite neke opcije na internet stranici, kao što je prijava ili slanje obrazaca. Bez ovih kolačića, usluge koje ste tražili, poput davanja priloga onlajn, ne bi bile moguće. Tu spadaju i kolačići koji nam omogućavaju da vam pružimo uslugu koju ste zahtevali tokom pregledanja sajta. Ovi kolačići ne sakupljaju vaše podatke koji bi se mogli koristiti u marketinške svrhe niti pamte koje ste internet stranice posetili.

  2. Funkcionalni kolačići: Ovi kolačići omogućavaju veb-sajtu da zapamti izbore koje ste napravili (kao što je vaše korisničko ime, jezik ili vaša lokacija), kao i da vam omogući korišćenje dodatnih opcija.

  3. Analitički kolačići: Ovi kolačići se koriste kako bi se prikupili podaci o korišćenju veb-sajta, na primer broj posetilaca sajta ili koliko se u proseku jedan posetilac zadržava na veb-sajtu. Ti podaci se isključivo koriste da bi se poboljšao rad veb-sajta.

Neki kolačići su sopstveni kolačići koji se nalaze na našem veb-sajtu. Drugi kolačići potiču s drugih domena. Mi koristimo samo sopstvene kolačiće, osim kolačića koji su povezani sa uslugom Google reCAPTCHA. Ova usluga služi da se razlikuju ljudi od kompjutera kako bi se izbegla neželjena pošta. Videti https://www.google.com/intl/sr/policies/privacy/.

Veb-bube. Stranice na našem veb-sajtu mogu sadržati male elektronske datoteke poznate kao veb-bube koje nam omogućavaju da pratimo aktivnosti, kao na primer da znamo kada ste na određenoj stranici. Veb-bube koristimo da bismo pratili korišćenje ovog veb-sajta, kao i kako on funkcioniše.

IP adresa: IP adresa je broj koji identifikuje vaš kompjuter na internetu. Vašu IP adresu koristimo kako bismo analizirali navike korisnika, utvrdili probleme na veb-sajtu i poboljšali usluge koje nudimo.

Stvar izbora. Većina internet pretraživača nudi vam mogućnost da isključite kolačiće ili da dobijete poruku pre nego što kolačić bude sačuvan na vašem uređaju. Molimo vas da pogledate uputstva za vaš internet pretraživač da biste saznali kako to možete da podesite. Međutim, imajte u vidu da bez kolačića neke opcije na našem veb-sajtu neće raditi.

Active Scripting ili JavaScript

Opcije „Active Scripting“ ili „JavaScript“ koriste se da bi se poboljšala funkcionalnost ovog sajta. Time se omogućava brži pristup informacijama. Na ovom sajtu, te opcije se nikada ne upotrebljavaju da bi se na korisnikov računar instalirao neki program niti da bi se s njegovog računara neovlašćeno prikupljali podaci.

Da bi neki delovi ovog sajta ispravno radili, u pretraživaču treba omogućiti opciju „Active Scripting“ ili opciju „JavaScript“. Većina pretraživača dozvoljava da za određene sajtove ta opcija bude omogućena ili onemogućena. Da biste proverili kako to možete učiniti, vidite „Pomoć“ (Help) vašeg pretraživača.

Vaša prava

Korišćenje ovog veb-sajta, kao i preuzimanje publikacija, filmova ili audio sadržaja jeste besplatno. Niste u obavezi da se registrujete, date prilog ili da na bilo koji način ostavite lične podatke kako biste mogli da koristite ovaj veb-sajt. Međutim, ukoliko želite da kreirate nalog, date prilog, zatražite biblijski kurs ili izaberete neku drugu opciju koja uključuje i davanje ličnih podataka, pristajete na Pravila privatnosti i korišćenja kolačića, čuvanje vaših podataka na serverima u Sjedinjenim Američkim Državama, sakupljanje, obradu, prenos i čuvanje vaših ličnih podataka od strane korporacije Watchtower i drugih organizacija koje Jehovini svedoci koriste u različitim zemljama čije su usluge potrebne kako bi se udovoljilo vašem zahtevu. Ko prikuplja podatke zavisiće od prirode vašeg zahteva na veb-sajtu. Na primer, ukoliko date onlajn prilog pravnom telu u određenoj zemlji, onda će vaše ime i prezime i kontakt informacije biti prosleđene tom pravnom telu, o čemu ćete biti obavešteni tokom davanja priloga. U drugom slučaju, ukoliko zatražite biblijski kurs, vaše ime i prezime, kao i kontakt informacije biće prosleđene podružnici Jehovinih svedoka kako bi se udovoljilo vašem zahtevu.

Ukoliko ne želite da date podatke koji su potrebni da biste otvorili nalog, dali prilog ili na neki drugi način koristili ovaj veb-sajt, nećemo moći da udovoljimo vašem zahtevu.

Ako ikada bude bilo potrebe da promenimo Pravila privatnosti i korišćenja kolačića, promene ćemo objaviti na ovoj stranici, tako da znate koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.

U okviru postojećih zakona možete imati dodatna prava koja se odnose na zaštitu ličnih podataka. U to spada pravo na uvid, ispravku ili brisanje ličnih podataka koje ste ostavili na ovom veb-sajtu. Ukoliko to važi i u vašoj zemlji, više informacija možete naći ovde. Ukoliko se vaše pitanje o ličnim podacima odnosi na davanje priloga, molimo vas obratite se primaocu poklona koji će vam biti naznačen tokom procedure davanja priloga i na potvrdi o prilogu.