Апликација JW Library је првенствено намењена за читање и проучавање Светог писма.

Следите ова упутства да бисте преузели Свето писмо:

 Преузимање Светог писма

Можете преузети разне преводе Светог писма и читати их или проучавати и кад нисте на интернету.

  • На траци на врху екрана, додирните Свето писмо, а затим додирните Књиге да бисте видели списак библијских књига.

  • Отворите Командну траку, затим додирните Језици да бисте видели списак свих доступних превода Светог писма. На врху списка се налазе преводи које најчешће користите. Списак можете претраживати и тако што ћете у поље за претрагу уписати језик или назив превода. На пример, упишите „int“ да бисте пронашли Kingdom Interlinear на енглеском, или „порт“ да бисте пронашли Свето писмо на португалском.

  • Преводи које нисте преузели означени су облачићем. Додирните превод да бисте га преузели. Када га преузмете на свој уређај, облачић ће нестати. Поново додирните превод да бисте почели са читањем.

Уколико не можете да пронађете жељени превод Светог писма, после неког времена покушајте поново. Нови преводи се додају у апликацију чим постану доступни.

 Брисање Светог писма

Уколико вам неки превод Светог писма више није потребан или желите да ослободите меморију, можете га обрисати.

На траци на врху екрана, додирните Свето писмо, затим додирните Језици да би вам се појавио списак превода. Додирните Више које се налази поред превода који желите да обришете, а затим додирните Избриши.

 Ажурирање Светог писма

С времена на време, доступна је нова верзија превода који сте преузели.

Иконица за освежавање појавиће се поред превода Светог писма за који је доступна нова верзија. Кад додирнете Свето писмо, добићете поруку да га можете ажурирати. Додирните Преузми да бисте преузели нову верзију, или додирните Касније да бисте наставили да читате верзију коју већ имате.

Ове опције су омогућене у марту 2015, у верзији 1.4 апликације JW Library, која је компатибилна са оперативним системом Windows 8.1 или новијим верзијама. Уколико вам се не приказују ове опције, пратите упутства у чланку „Упутства за JW Library за Windows“, испод поднаслова „Најновије опције“.