Пређи на садржај

Шта је Божја воља за мене?

Одговор из Светог писма

 Бог жели да га упознате као особу, да постанете његов пријатељ, да га волите и да му служите целим срцем (Матеј 22:37, 38; Јаковљева 4:8). Исусов живот и учења могу вам помоћи да сазнате како да живите по Божјој вољи (Јован 7:16, 17). Исус није само говорио о Божјој вољи – он је живео у складу с њом. Заправо, Исус је рекао да сврха његовог живота није била ’да врши своју вољу, него вољу онога који га је послао‘ (Јован 6:38).

Да ли ми је потребан посебан знак, визија или позив да бих сазнао шта је Божја воља за мене?

 Не, зато што се у Светом писму налази Божја порука за човечанство. У њему је записано све што је потребно да бисте били ’потпуно опремљени за свако добро дело‘ (2. Тимотеју 3:16, 17). Бог жели да „користећи свој разум“ и Свето писмо сазнате шта је његова воља за вас (Римљанима 12:1, 2; Ефешанима 5:17).

Да ли заиста могу поступати по Божјој вољи?

 Да, можете, јер у Светом писму стоји: „Заповести [Божје] нису тешке“ (1. Јованова 5:3, Бакотић). То не значи да је увек лако бити послушан Божјим заповестима. Али користи које ћете имати далеко су веће од труда који ћете уложити. Сам Исус је рекао: „Благо онима који слушају реч Божју и држе је“ (Лука 11:28, Бакотић).