Пређи на садржај

Шта је Божја воља за мене?

Шта је Божја воља за мене?

Одговор из Светог писма

 Бог жели да га упознате као особу, да постанете његов пријатељ, да га волите и да му служите целим срцем (Матеј 22:37, 38; Јаковљева 4:8). Исусов живот и учења могу вам помоћи да сазнате како да живите по Божјој вољи (Јован 7:16, 17). Исус није само говорио о Божјој вољи – он је живео у складу с њом. Заправо, Исус је рекао да сврха његовог живота није била ’да врши своју вољу, него вољу онога који га је послао‘ (Јован 6:38).

Да ли ми је потребан посебан знак, визија или позив да бих сазнао шта је Божја воља за мене?

 Не, зато што се у Светом писму налази Божја порука за човечанство. У њему је записано све што је потребно да бисте били ’потпуно опремљени за свако добро дело‘ (2. Тимотеју 3:16, 17). Бог жели да „користећи свој разум“ и Свето писмо сазнате шта је његова воља за вас (Римљанима 12:1, 2; Ефешанима 5:17).

Да ли заиста могу поступати по Божјој вољи?

 Да, можете, јер у Светом писму стоји: „Заповести [Божје] нису тешке“ (1. Јованова 5:3, Бакотић). То не значи да је увек лако бити послушан Божјим заповестима. Али користи које ћете имати далеко су веће од труда који ћете уложити. Сам Исус је рекао: „Благо онима који слушају реч Божју и држе је“ (Лука 11:28, Бакотић).