Пређи на садржај

Пређи на садржај

Питања и одговори

Питања и одговори

Зашто људи не могу да остваре светски мир?

Мир на читавој планети може остварити једино светска власт која мења људе изнутра

Свето писмо, то јест Библија, истиче два главна разлога. Као прво, иако људи остварују изванредна достигнућа, они једноставно не могу управљати својим корацима пошто нису тако створени. Други разлог због ког људски планови пропадају јесте чињеница да је ’цео свет у власти Злога‘, то јест Сатане Ђавола. Због тога људи, ма колико се трудили, не могу да успоставе светски мир. (Прочитајте Јеремију 10:23 и 1. Јованову 5:19.)

Светски мир је немогуће остварити и због људске себичности и амбициозности. Мир на читавој планети може остварити једино светска власт која учи људе да воле оно што је исправно и да брину једни о другима. (Прочитајте Исаију 32:17; 48:18, 22.)

Ко ће успоставити мир на земљи?

Свемоћни Бог је обећао да ће успоставити једну власт над читавим човечанством која ће заменити све људске власти (Данило 2:44). Божји Син, Исус Христ, владаће као Кнез Мира. Он ће земљу очистити од зла и поучаваће људе мирољубивости. (Прочитајте Исаију 9:6, 7; 11:4, 9.)

Под Исусовим вођством, већ данас милиони људи помоћу Божје Речи, Библије, поучавају друге да буду у миру са свима. Ускоро ће светски мир бити реалност. (Прочитајте Исаију 2:3, 4; 54:13.)