Пређи на садржај

Шта Свето писмо каже о порнографији? Да ли је сајбер-секс нешто погрешно?

Шта Свето писмо каже о порнографији? Да ли је сајбер-секс нешто погрешно?

Одговор из Светог писма

 У Светом писму се не помињу конкретно порнографија, сајбер-секс и слично. Међутим, у њему се врло јасно види шта Бог мисли о поступцима који подстичу на полне односе ван брака, као и о искривљеном гледишту о полним односима. Осмотрите следеће библијске стихове:

  •   „Усмртите, дакле, оно што је земаљско у вашим удовима: блуд, нечистоћу, полну пожуду“ (Колошанима 3:5). Гледање порнографије не усмрћује неисправне жеље, већ их распирује. Особа која гледа порнографију нечиста је у Божјим очима.

  •   „Свако ко пожудно гледа неку жену већ је учинио с њом прељубу у свом срцу“ (Матеј 5:28). Слике које приказују неморалне поступке покрећу неисправне мисли, које воде до неисправних поступака.

  •   „Нека се блуд и свака нечистоћа или похлепа и не спомињу међу вама“ (Ефешанима 5:3). Неморалне поступке не треба помињати чак ни у шали, нити их треба гледати или читати о њима.

  •   „А дела тела су очигледна. То су: блуд, нечистоћа [...] и томе слично. То вам унапред кажем, као што сам вам већ и рекао, да они који тако нешто чине неће наследити Божје краљевство“ (Галатима 5:19-21). Особе које гледају порнографију, учествују у сајбер-сексу, сексу путем телефона или „секстингу“ у Божјим очима су нечисте и неморалне. Ако бисмо радили нешто од тога, могли бисмо у потпуности изгубити Божју наклоност.