Пређи на садржај

Пређи на садржај

С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | КАД УМРЕ НЕКО КОГА СТЕ ВОЛЕЛИ

Умрли ће поново живети!

Умрли ће поново живети!

Можда се сећате да је Гејл, коју смо раније цитирали, рекла да мисли да никада неће преболети губитак мужа. Ипак, она једва чека да га поново види у новом свету који је обећао Бог. Она каже: „Моји омиљени стихови се налазе у Откривењу 21:3, 4, где пише: ’Сам Бог биће с њима. Он ће обрисати сваку сузу с њихових очију и смрти више неће бити, ни туге, ни јаука, ни бола више неће бити. Нестало је оно што је некад било.‘“

Гејл каже: „Ове речи пружају праву наду. Искрено саосећам са онима који су изгубили некога али не знају за ту наду, наиме да ће моћи поново да виде своје вољене.“ Због онога у шта верује, Гејл много сати посвећује проповедању и другима преноси Божје обећање о будућности кад „смрти више неће бити“.

Јов је био уверен да ће га Бог вратити у живот

„То није могуће“, можда кажете. Размислите на тренутак о човеку по имену Јов. Он је боловао од тешке болести (Јов 2:7). Иако је због тога пожелео да умре, ипак је веровао да Бог има моћ да га врати у живот. С потпуним поверењем је рекао: „О, кад би ме у гроб склонио [...] Позваћеш ме, и ја ћу ти се одазвати. Ужелећеш се дела руку својих“ (Јов 14:13, 15). Био је сигуран да ће недостајати свом Богу и да ће га он радо вратити у живот.

Бог ће то ускоро и учинити! Кад наша планета буде претворена у рај, ускрснуће и Јов и још безброј других (Лука 23:42, 43). У Библији налазимо потврду да ће се то сигурно десити (Дела апостолска 24:15). Исус је рекао: „Не чудите се томе, јер долази час у који ће сви који су у гробовима чути његов глас и изаћи ће“ (Јован 5:28, 29). Јов ће видети испуњење тог обећања. Поново ће осетити младалачку снагу и његово тело ће заувек бити „свеже као у младости“ (Јов 33:24, 25). То очекује све оне који су захвални Богу јер ће ускрснути њихове вољене и омогућити им да се заједно с њима радују вечном животу на земљи.

Ако сте изгубили неку драгу особу, све ово о чему смо говорили можда неће у потпуности отклонити ваш бол. Али дубоко размишљање о Божјим обећањима, која се налазе у Библији, може вам улити наду и снагу да истрајете (1. Солуњанима 4:13).

Уколико желите да сазнате још нешто о томе како се борити са жалошћу или вас занима одговор на питање: „Зашто Бог допушта зло и патњу?“, посетите наш веб-сајт jw.org. Тамо ћете наћи утешне и логичне библијске одговоре на своја питања.