Пређи на садржај

Пређи на садржај

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Драга браћо и сестре,

У седмом веку пре н. е., пророк Језекиљ је имао изванредну визију. Видео је огромну небеску кочију, коју је усмеравао Врховни Владар свемира. Невероватно је било то како се кретала. Ишла је муњевитом брзином, чак и када би изненада променила правац — није морала ни да успори ни да заокрене! (Језек. 1:4, 9, 12, 14, 16-27).

Ова визија нас подсећа на то да је небески део Јеховине организације увек у покрету. А њен земаљски део? Прошла службена година јасно је показала да и Јеховине слуге на земљи брзим кораком иду напред!

Небески део Јеховине организације је у пуној брзини

Овде у Сједињеним Државама, чланови бетелске породице се селе из Бруклина у ново седиште у Ворвику или у друге бетелске комплексе, а неки су отишли тамо где је већа потреба за објавитељима. И у многим другим подружницама широм света је у току градња, реновирање или селидба. Како је с тобом? Нема сумње да си и ти имао пуне руке посла.

Дубоко смо дирнути и охрабрени када видимо шта све чините да бисте ишли у корак с Јеховином организацијом. Многи су се преселили тамо где се још није много проповедало. Други су почели нову врсту службе, примера ради, да служе на страном језику. Неки су се опробали у виду сведочења који је за њих нов. И многи други су у неком погледу учинили више за Јехову. А сви верни хришћани, укључујући и старе и немоћне, верно трче у трци за живот, пратећи промене у Јеховиној организацији и тако доказујући да је Сатана лажов (1. Кор. 9:24).

Будите уверени да Јехова види све што чините за њега (Јевр. 6:10). Ваша спремност нас подсећа на Аврахама и Сару. Када је имао око 70 година, Аврахам се иселио из халдејског града Ура и одвео породицу у далеки Ханан, где је и остао да живи у шаторима све до своје смрти, још око сто година. Како су само били самопожртвовани! (Пост. 11:31; Дела 7:2, 3).

Да ли си и ти спреман да се жртвујеш? Очигледно јеси, ако упркос изазовима радиш оно што је Исус рекао да радимо, наиме: „Идите и стварајте ученике од људи из свих народа, крстећи их у име Оца и Сина и светог духа“ (Мат. 28:19).

То што је Исус рекао „идите“ значи да треба да будемо активни. Дивно је видети колико тога су у протеклој години постигли ревни Исусови следбеници! Очигледно је да Јехова благосиља проповедање добре вести свим народима (Мар. 13:10).

Многи се одазивају на поруку о Краљевству. Највећи број објавитеља прошле године био је 8 340 847, а просечан број библијских курсева сваког месеца био је 10 115 264. Нема сумње, небеска кочија је у покрету, а и ти идеш у корак с њом! Само тако настави јер је преостало још мало времена. Врата ка спасењу неће још дуго бити отворена.

Имај на уму годишњи цитат за 2017, који гласи: „Уздај се у Јехову и добро чини“ (Пс. 37:3). Када чиниш добро служећи Јехови, показујеш да се уздаш у њега. Не заборави да никада ниси сам. Исус је обећао: „Ја сам с вама у све дане до свршетка овог поретка“ (Мат. 28:20).

ГОДИШЊИ ЦИТАТ ЗА 2017. ГОДИНУ

„Уздај се у Јехову и добро чини“

Буди сигуран да ће те Јехова и даље благосиљати за то што му верно служиш. Било да можеш учинити мало или много, оно што је Јехови важно јесте да му дајеш све што можеш и то из чистих мотива. Таквом дару се он радује (2. Кор. 9:6, 7). Зато јачај свој однос с Јеховом тако што му се редовно молиш, проучаваш Божју Реч, идеш на хришћанске састанке и активно учествујеш у служби проповедања.

Све док не истекне ово мало времена које му је преостало, Ђаво ће на све могуће начине покушавати да нас наведе да будемо неверни Јехови (Откр. 12:12). Останимо блиски с Јеховом и Ђаво никада неће успети у томе (Пс. 16:8). Знајте да вас све много волимо и ценимо све што чините у Јеховином делу у овим последњим данима.

Ваша браћа,

Водеће тело Јеховиних сведока