Пређи на садржај

На хиљаде у посети подружници у Средњој Америци

На хиљаде у посети подружници у Средњој Америци

Скоро 175 000 особа је током 2015. посетило подружницу Јеховиних сведока за Средњу Америку, која се налази у Мексику. То је у просеку 670 људи сваког радног дана! Многи посетиоци дошли су у великим групама након што су данима путовали изнајмљеним аутобусима. Неки су тај пут планирали месецима унапред.

„Пројекат Бетел“

Посета подружници, познатој као Бетел, за неке је укључивала велике жртве. На пример, већина објавитеља једне скупштине у мексичкој држави Веракруз није имала новца да плати аутобуски превоз за пут дуг 550 километара. Зато су направили план који су назвали „Пројекат Бетел“. Организовали су се у групе и кували и продавали оброке. Поред тога, сакупљали су пластичне флаше за рециклажу. Након три месеца, зарадили су довољно новца за путовање.

Да ли се све то исплатило? Они су уверени да јесте. Примера ради, Лусио, младић из те скупштине, рекао је: „Посета Бетелу ме је подстакла да поставим још неке духовне циљеве и сада још потпуније служим у својој скупштини.“ А Елизабет, која има 18 година, каже: „У Бетелу сам из прве руке могла да видим и осетим искрену љубав којом се одликују они који служе Јехови. Била сам подстакнута да Богу дам више и зато сам постала пуновремени проповедник.“

Долази их на хиљаде

Понекад на хиљаде посетилаца дође у обилазак истог дана. Они који су задужени за дочек гостију и обиласке веома се труде да се свима изрази срдачна добродошлица. „Веома је охрабрујуће видети колико људи долази“, каже Лизи. „Моја вера је ојачана када видим колико посетиоци цене Бетел и када чујем које су све жртве морали да направе да би посетили подружницу.“

Због великог броја посетилаца, госте у обилазак воде и неки који у Бетелу иначе обављају друге послове. Иако то за њих значи више посла, они уживају у томе да дочекују госте. „Након што се обилазак заврши“, каже Хуан, „видим осмехе на лицу посетилаца и знам да се труд исплати“.

„Деца су одушевљена“

Деца такође уживају у посети Бетелу. Норико, која ради у Компјутерском одељењу, каже: „Питам децу која дођу у обилазак да ли би желела да служе у Бетелу. Сви кажу: ’Да‘.“ Једно од места где деца највише воле да иду јесте „Марково ћоше“. Тамо се налазе макете Марка и Ане у природној величини. Деца воле да се сликају са својим омиљеним ликовима из серије цртаних филмова Буди Јеховин пријатељ. „Деца су одушевљена“, каже Норико.

Многа деца кажу да веома цене посао који се обавља у Бетелу. На пример, Хенри из Мексика је одвајао новац у касицу-прасицу да би приликом своје посете Бетелу могао да да̂ прилог. „Молим вас искористите овај новац да бисте направили још публикација“, написао је у поруци уз прилог. Још је додао: „Хвала вам што радите за Јехову.“

Позивамо вас да нас посетите

Јеховини сведоци организују бесплатне обиласке својих подружница и штампарија широм света. Срдачно вас позивамо да, уколико то желите, посетите неку од подружница. Сигурни смо да ћете уживати у посети. Да бисте сазнали нешто више о обиласцима идите на О НАМА > ПОДРУЖНИЦЕ.