Пређи на садржај

Усидрени једрењаци на наутичком фестивалу „Армада“ у Руану, у Француској. Уметнуте слике: колица с литературом у близини луке

18. АВГУСТ 2023.
ФРАНЦУСКА

Сведочење на међународном фестивалу једрењака у француском граду Руану

Сведочење на међународном фестивалу једрењака у француском граду Руану

У француском граду Руану, сваке четврте године се одржава „Армада“, јединствени међународни наутички фестивал једрењака из целог света. Ове године, тај фестивал је одржан од 8. до 18. јуна и посетило га је око шест милиона људи из многих земаља. Јеховини сведоци су сваког дана стајали с колицима с литературом на 12 локација у граду. Учествовало је више од 600 браће и сестара, који су разговарали са стотинама људи.

Један фотограф у пензији пришао је колицима с литературом и рекао да је приметио да су Сведоци увек веома фини и љубазни. Уследио је дуг разговор о томе зашто данас у свету има све мање љубави међу људима. Браћа су му прочитала 2. Тимотеју 3:1-5 и поразговарала с њим о тим стиховима. Човек је узео брошуру Буди срећан заувек! и оставио свој контакт, рекавши да једва чека да поново разговара са Сведоцима.

Једна млада жена је такође пришла нашим колицима и питала: „Ако је Исус умро и ускрснуо, зашто наши вољени који су умрли још нису ускрснули? Изгубила сам баку и деку и волела бих да их поново видим.“ Наша сестра јој је показала видео Утеха за ожалошћене. Након тога је жена узела брошуру и сложила се да проучава Библију.

Радујемо се што су наша браћа и сестре из Француске дали све од себе да би другима пренели добру вест (1. Коринћанима 9:23).