Пређи на садржај

Пређи на садржај

Где је био Бог?

Где је био Бог?

Где је био Бог?

Једанаести септембар 2001: У 8.46 ујутро, путнички авион је ударио у северну кулу Светског трговинског центра у Њујорку. Био је то први у низу планираних терористичких напада. У наредна 102 минута живот је изгубило око 3 000 људи.

26. децембар 2004.

У Индијском океану је избио земљотрес јачине 9 степени Рихтерове скале услед ког су се подигли огромни, разорни таласи и сручили се на 11 земаља. Стигли су и до афричке обале — удаљене око 5 000 километара. У само једном дану погинуло је или нестало 150 000 људи а више од милион је остало без крова над главом.

Први август 2009: Један 42-годишњак се са својим петогодишњим сином возио скутером по води. При великој брзини су ударили у дрвени док. Отац је погинуо на лицу места, син је преживео али је следећег дана умро. „Надали смо се да ће се десити чудо и да ће се опоравити“, рекла је једна ожалошћена рођака.

Када читате вести о терористичким нападима, природним катастрофама или када лично доживите неку трагедију, питате ли се да ли Бог обраћа пажњу на оно што се догађа? Помислите ли да нас је напустио? Као што ћемо видети, Библија нам пружа утешне одговоре на та питања.

[Извори слика на 3. страни]

© Dieter Telemans/Panos Pictures

PRAKASH SINGH/AFP/Getty Images

© Dieter Telemans/Panos Pictures