Пређи на садржај

Пређи на садржај

Мисионари су подстакнути да буду попут Јеремије

Мисионари су подстакнути да буду попут Јеремије

125. разред школе Галад

Мисионари су подстакнути да буду попут Јеремије

„ОВАЈ разред школе Галад представља историјску прекретницу“, изјавио је Џефри Џексон из Водећег тела на свечаној додели диплома 125. разреда Библијске школе Галад. Том догађају, који је одржан 13. септембра 2008, присуствовало је 6 156 особа. Заједно са 56 дипломаца овог разреда, школа Галад је послала преко 8 000 мисионара „све до краја земље“ (Дела 1:8).

Брат Џексон, председавајући овог програма, упитао је: „Да ли ће поузданост допринети вашем успеху у служби?“ Затим је навео четири начина на које мисионари могу бити још поузданије особе: поседовањем исправног става, пружањем доброг примера, поучавањем искључиво на темељу Божје Речи и тиме што ће објављивању Јеховиног имена поклањати највећу пажњу.

Дејвид Шејфер, који служи у Одбору за поучавање, размотрио је тему „Да ли ћете разумети све?“ Он је уверио дипломце да могу „разумети све“ што им је потребно да служе као мисионари уколико наставе да траже Јехову и понизно признају ’верног и разборитог роба‘ (Посл. 28:5; Мат. 24:45).

Следећи говорник био је Џон Бар из Водећег тела, који је разматрао тему „Нека вас ништа не растави од Божје љубави“. Брат Бар је пружио очински савет мисионарима и њиховим родитељима да не буду превише забринути око тога шта их чека на мисионарској додели. „Ако смо у Божјој љубави, налазимо се на једном веома сигурном, пријатном месту“, рекао је. Ништа не може одвојити мисионаре од Божје љубави ако се они сами не удаље од њега.

Сем Роберсон, члан Одељења за теократске образовне програме, подстакао је присутне да обуку најлепшу „одећу“ која постоји. Ако проучавају Исусов пример и примењују то на себе, мисионари се могу ’обући у Господа Исуса Христа‘ (Римљ. 13:14). Затим је Вилијам Самјуелсон, надгледник Одељења за теократске образовне програме, истакао шта особу чини вредном. То није оно што људи мисле, већ оно што Бог мисли о тој особи.

Мајкл Бернет, један од инструктора, интервјуисао је полазнике који су испричали своја искуства из службе проповедања. Премда је већина проповедала на често обрађиваном подручју док су похађали школу Галад у Патерсону у Њујорку, ипак су пронашли заинтересоване људе. Џералд Гризл из Одељења за конгресе интервјуисао је три брата која су похађала Школу за чланове Одбора подружнице. Њихови коментари су помогли мисионарима да се припреме за оно што их чека на страним доделама.

Говор „Будите попут Јеремије“ изнео је Дејвид Сплејн, члан Водећег тела, дипломац 42. разреда Галада. Иако је Јеремија био уплашен због задатка који је добио, Јехова га је ојачао (Јер. 1:7, 8). Он ће то исто урадити и за нове мисионаре. „Уколико имате проблем с неком особом“, рекао је брат Сплејн, „седите и запишите десет особина које вам се допадају код ње. Ако не можете да набројите десет, то значи да особу не познајете довољно добро.“

Јеремија је био самопожртвован. Када је пожелео да одустане, молио се и Јехова му је помогао (Јер. 20:11). „Када се обесхрабрите“, посаветовао је брат Сплејн, „реците то Јехови. Изненадићете се када будете видели како вам Јехова помаже.“

У закључку овог програма, председавајући је подсетио присутне да су мисионари научили неколико начина како да буду још поузданије особе. Док сведоче на својим доделама, њихова поузданост ће учинити то сведочанство још уверљивијим (Исаија 43:8-12).

[Оквир на 22. страни]

СТАТИСТИЧКИ ПОДАЦИ О РАЗРЕДУ

Број заступљених земаља: 6

Број додељених земаља: 21

Број студената: 56

Просечна старост: 32,9

Просек година у истини: 17,4

Просек година у пуновременој служби: 13

[Слика на 23. страни]

125. разред дипломаца Библијске школе Галад

У овом списку, редови су нумерисани од првог ка задњем, а имена за сваки ред наведена су слева надесно.

(1) Hodgson, A.; Wall, A.; Beerens, K.; Hortelano, M.; Newman, L.; De Caso, A. (2) Jenkins, J.; Jarzemski, T.; Méndez, N.; Corona, V.; Canalita, L. (3) Fryer, H.; Savage, M.; Tidwell, K.; Erickson, N.; Dyck, E.; McBeath, R. (4) Perez, L.; Puse, L.; Skidmore, A.; Young, B.; McBride, N.; Rondón, P.; Goodman, E. (5) Beerens, M.; Ferguson, J.; Pearson, N.; Chapman, L.; Wardle, J.; Canalita, M. (6) Perez, P.; De Caso, D.; Young, T.; Rondón, D.; Goodman, G.; Jenkins, M.; Dyck, G. (7) Corona, M.; Wall, R.; Puse, S.; Méndez, F.; Jarzemski, S.; Savage, T. (8) Newman, C.; Ferguson, D.; Skidmore, D.; Erickson, T.; McBride, J.; Pearson, M.; Chapman, M. (9) Hodgson, K.; Wardle, A.; McBeath, A.; Tidwell, T.; Fryer, J.; Hortelano, J.