Пређи на садржај

Пређи на садржај

Доћи до оних до којих се тешко долази

Доћи до оних до којих се тешко долази

Извештај објавитеља Краљевства

Доћи до оних до којих се тешко долази

ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ настоје да поруку о Краљевству пренесу коме год могу. Понекад се изискују посебни напори да би се дошло до оних који су ретко код куће (Марко 13:10). У вези с тим, један специјални пионир који служи у једној јужноамеричкој земљи износи следеће искуство.

„Једнога дана сам сазнао да ће премијер државе посетити подручје које је додељено мојој жени и мени. Пошто је он очигледно од оних који су ретко код куће, написао сам му писмо уз које сам послао неколико библијских публикација, укључујући и брошуру Шта Бог захтева од нас? и књиге Човечанство у потрази за Богом и Спознање које води до вечног живота. У писму сам објаснио сврху сваке од тих публикација.

„Пошто ме је занимало да чујем каква је његова реакција, замолио сам да се састанем с њим. Неколико недеља касније то ми је одобрено, а на тај састанак сам понео и видео-касету Јеховини сведоци — организација иза имена. Састанак је трајао око два сата. Кад смо одгледали касету питао сам га шта мисли о њој. Одговорио је: ’На свету не постоји ниједна организација попут ваше. Волео бих да имам људе као што сте ви који би ми помогли да завршим пројекте моје владе!‘ Затим ме је питао да ли сам икада био у светској централи наше организације. Рекао сам му да још нисам имао прилику да посетим нашу светску централу у Бруклину (Њујорк) премда ми је то циљ још од моје 14. године. То је био један од тешко остваривих циљева. На тренутак ме је пажљиво погледао. Затим је рекао да жели да ми пружи ту прилику. Побринуо се да добијемо дозволе за путовање и поклонио нам авионске карте!

„Премијер државе сада редовно добија часописе Кулу стражару и Пробудите се! Надам се да ћемо ускоро моћи да започнемо студиј с њим.“