Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Сарадња — неопходна за живот (8. септембар 2005) Морам признати да сам, када сам видела насловну страну овог издања, помислила да ме та тема не интересује. Али прочитала сам све чланке и свидели су ми се! Док сам читала, много пута сам застала да захвалим Јехови за предиван начин на који је створио живи свет. Било је изванредно видети како животиње сарађују.

Б. К., Сједињене Државе

Млади питају... Како могу избећи да будем привучен погрешним особама? (22. август 2005) Био сам привучен погрешној особи која никада није прихватила истину свим срцем. Овај чланак ми је помогао да разумем колико је опасно дружење с духовно слабим особама. Утешно је знати да Јехова брине за нас. Хвала вам за правовремену помоћ.

Е. Б. К., Замбија

Овај чланак ми је помогао да схватим да је потребно да престанем да се дружим са неким особама. Премда је то било тешко, овај чланак — који држим при руци — и даље ме јача. Хвала вам за помоћ и охрабрење које пружате нама младима.

Л. Р., Сједињене Државе

Гледиште Библије — Да ли се треба молити Богородици? (8. септембар 2005) Дивим се Јеховиним сведоцима зато што сте беспрекорни у понашању. У вашим часописима сам нашла многе корисне информације. Међутим, како можете рећи да не треба да се молимо за помоћ Марији? Она се заузима за нас код Оца, тако да можемо имати мир.

Е. Р., Шпанија

„Пробудите се!“ одговара: Као што је у чланку објашњено, Библија нам нигде не говори да треба да се молимо било коме другом осим Богу. Католички свештеник и писац Ендру Грили рекао је да „симбол Марије повезује хришћанство директно са древним религијама богиње мајке“. Дакле, обожавање Марије потиче из паганских религија а не из хришћанства. Ово може бити нешто ново за многе наше читаоце, и подстичемо те особе да испитају Библију и утврде шта она заиста научава. Многи Јеховини сведоци су раније били католици, али након што су проучавали Божју Реч, сазнали су да Бог жели да му се молимо само преко Исуса Христа, нашег јединог посредника (Јеврејима 7:25). Више информација о томе можете наћи у књизи „Шта Библија заиста научава?“, a у 15. поглављу, под насловом „Обожавање које Бог одобрава“, где се разматра колико је важно да своја веровања ускладимо са Светим писмом.

Задржати смисао за хумор у борби с болешћу (22. април 2005) Моја жена је у децембру 2002. године умрла услед обољења јетре. Боловала је око осам месеци. Ипак, говорила је само о позитивним стварима и засмејавала нас причајући нам разне догодовштине. До самог краја задржала је ведро расположење. Након што сам прочитао овај чланак, разумео сам зашто је то било тако. Њој је био потребан позитиван став, исто као и нама. То јој је сигурно омогућавало да се осећа боље, као што је то било и у Кончином случају. Хвала вам што сте ми помогли да разумем зашто се моја жена понашала на такав начин.

Д. Х., Сједињене Државе

Од наших читалаца Увек с нестрпљењем ишчекујем рубрику „Од наших читалаца“. Понекад прочитам нечије писмо и помислим: ’И ја баш тако мислим!‘ У другим приликама се запитам: ’Да ли сам превидела ту мисао у чланку?‘ Онда поново прочитам тај чланак, што често остави дубок утисак на мене и охрабри ме.

М. Т., Јапан

[Фуснота]

a Издали Јеховини сведоци.