Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Кућни љубимци Хвала пуно за серију чланака „Кућни љубимци — какво је ваше гледиште о њима?“ (22. фебруар 2004). Нарочито ми се допада начин на који су чланци написани, с пуно љубави и обзирности према животињама. Даћу примерак овог часописа ветеринару. Чланци попут ових могу подстаћи љубитеље животиња да се приближе Јехови.

О. М., Италија

Однедавно станујем сама, тако да сам узела два мачета. Чине ме веома срећном, али схватила сам да је важно да им не приписујем људске особине. Ови чланци су ми помогли да схватим да је неопходно имати уравнотежено гледиште о кућним љубимцима.

К. О., Јапан

Нема тих речи којима бих могла изразити своју захвалност. Пре три недеље дозволила сам да мој 13-годишњи пас буде усмрћен. Била је то једна од најтежих одлука које сам морала донети. Тог јутра сам поново прочитала чланке о кућним љубимцима. Заиста су утешни, корисни и написани с пуно разумевања.

С. Г., Сједињене Државе

Мој послодавац је познат по томе што даје извесну суму новца за производњу хране за кућне љубимце. Зато сам оставила овај часопис о кућним љубимцима на свом радном столу. Док сам била на ручку, он је приметио часопис, прочитао га и толико му се свидео да је рекао да жели редовно да добија Пробудите се!.

Л. В., Сједињене Државе

Чланци су одлични. Помогли су ми да стекнем уравнотежено гледиште о својим кућним љубимцима. Хтела бих да споменем још и то да када особа донесе мачку или пса у кућу, треба да обрати пажњу на то да ли су стерилисани или кастрирани. Такође, не треба заборавити да је један од разлога због којих многи пси и мачке сваке године буду усмрћени тај што нема довољно домова за њихово збрињавање.

Ш. Б., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Хвала што сте нашим читаоцима скренули пажњу на ове важне ствари.

У вашем чланку је наведено да ће у Божјем новом свету ’све животиње, како домаће тако и дивље, живети међусобно у миру‘. Да ли је разумно веровати да више неће бити грабљивица?

Д. Б., Канада

„Пробудите се!“ одговара: Откако се људски род нашао у грешном стању, много тога на нашој планети више није у равнотежи. Тек ћемо у будућности тачно знати како ће се испунити библијско пророчанство које говори о хармонији која ће владати међу животињама у Рају. И поред тога, потпуно се уздамо у то да ће наш Створитељ уклонити сваки штетан утицај с наше планете (Псалам 37:10, 11).

Ходање Хвала вам за чланак „Зашто је ходање препоручљиво?“ (22. фебруар 2004). Добро је знати да се ризик од срчаног удара и шлога може смањити једноставно тиме што се хода! Чланак ми је помогао да схватим да већ јако дуго водим седелачки начин живота. Послушаћу савет да редовно ходам.

Л. Б., Шведска

Секс преко телефона Желео бих да изразим захвалност за чланак „Млади питају... Зашто је секс преко телефона неисправан?“ (22. фебруар 2004). Борба са овим озбиљним проблемом за мене је била болно искуство. Последице су биле штетне по моју духовност, водиле су до још озбиљнијих грехова и до губитка предности у хришћанској скупштини. Нека вам Јехова и даље даје мудрости док припремате чланке који нам помажу да останемо духовно јаки.

Ј. Х., Шпанија