Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Породице без очева Хвала вам за серију чланака „Породице без очева — како прекинути круг“! (8. фебруар 2000). Била сам кивна због свог развода до те мере да сам желела да се борим за потпуно старатељство над својом ћерком. Али, ови чланци су ми помогли да схватим да моја ћерка треба да одржи што је могуће бољи однос са оцем. Борба за старатељство није решење.

Л. Д., Гуам

Као самохрана мајка, одувек сам напорно радила да бих свог сина одгајила у складу с библијским начелима. Мој бивши муж је један од оних које сте описали као ’хладно индиферентне‘ — уопште се не интересује за сина. Упркос томе, поучила сам сина да воли и поштује оца, баш као што је ваш чланак предложио. Баш сам се охрабрила кад сам видела да сам на правом путу.

Р. С., Бразил

Моји родитељи су се развели када сам имала пет година. Отац никада није показивао никакво занимање за своју децу. Понекад мислим да би било боље да га никада нисам упознала него што сам морала да искусим његову равнодушност. Захваљујући Јехови, врло млада сам почела да проучавам Библију с Јеховиним сведоцима. Учење библијских истина помаже ми да се борим са осећањима напуштености и озлојеђености.

К. Б., Порторико

Скоро седам година сама одгајам три сина и понекад је јако тешко. На пример, има тренутака када с дечацима једва излазим на крај. Па ипак, волим их свим срцем и захваљујем Јехови што их имам. Најстарији се недавно крстио тако да се труд исплатио. Чланци попут ових храбре ме да наставим. Често ћу их читати.

Н. Б., Канада

Мој отац је отишао када сам имала шест година. Сада имам 21 и тек сада схватам како је то утицало на мене. Толико сам се плашила брака јер сам мислила да ће ме муж вероватно напустити. Такође сам мислила да мушкарцу немам шта да понудим, пошто нисам знала како функционише једна породица. Међутим, овај чланак ме је много утешио. Показао ми је да једнога дана могу да постанем уравнотежена, верна и вољена жена.

Е. В. В., Сједињене Државе

Проблеми с пријатељима Често сам желео да вам пишем, али нисам никада. Управо сам прочитао чланак „Млади питају... Зашто ме је пријатељ повредио?“ (22. фебруар 2000). Имао сам озбиљан проблем с једним блиским пријатељем и ухватио сам себе како гајим гнев према њему. Овај чланак је стигао у прави час.

К. В., Италија

Једна од мојих пријатељица ме повредила. Чланак ми је помогао да увидим да пошто смо несавршени, с времена на време станемо једни другима на жуљ. Урадила сам оно што каже чланак и средила ствари с њом.

Н. Т., Тринидад

Осамнаест ми је година и имам две блиске пријатељице. Једна је много старија од мене, а друга је две године млађа. Млађа и ја смо недавно имале неких проблема. Чланак је дошао у право време. Колошанима 3:13 нас подсећа да нам Јехова спремно опрашта много, много пута и да ми за узврат треба да опраштамо једни другима. Последњи одломак ми је помогао да схватим поенту. Сада и једна и друга желимо да будемо пријатељ попут оног који је описан у Пословицама 18:24 — пријатељ ’вернији од брата‘ или сестре!

В. К., Сједињене Државе