Пређи на садржај

Пређи на садржај

У готово свим главним религијама се учи да човек има бесмртну душу

С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | ШТА БИБЛИЈА КАЖЕ О ЖИВОТУ И СМРТИ?

Има ли живота после смрти?

Има ли живота после смрти?

ПОСТОЈЕ различита веровања о томе шта се дешава с нама након смрти. Неки мисле да наша душа наставља да живи у неком другом свету. Други верују да ћемо поново бити рођени у неком другом телу. А неки пак сматрају да је смрт крај свему.

Оно у шта верујемо умногоме зависи од тога чему смо одмалена поучавани и од тога где смо одрасли. Да ли је могуће да су сва веровања тачна? Како да сазнамо праву истину о томе шта се дешава с човеком након смрти?

Већ вековима, верске вође уче вернике да је људска душа бесмртна. Припадници готово свих главних религија — хришћани, хиндуси, Јевреји, муслимани и други — верују да имамо бесмртну душу, која након смрти тела наставља да живи у духовном подручју. И будисти верују да смрт није крај свему, већ да пролазимо кроз циклус поновног рађања и сељења душе, из ког се можемо ослободити тек када достигнемо нирвану.

Сва та учења су навела већину људи на закључак да смрт отвара врата ка „оном свету“. Они сматрају да је Бог створио људе тако да умиру и да је живот на земљи само једна фаза нашег постојања. Можда ће вас изненадити оно што Библија, то јест Свето писмо каже о овој теми. У следећем чланку ће бити више речи о томе.