Пређи на садржај

Пређи на садржај

ДОМИНИКАНСКА РЕПУБЛИКА

Јехова је отворио многа срца

Леонардо Амор

Јехова је отворио многа срца
  • РОЂЕН: 1943.

  • КРШТЕН: 1961.

  • НЕКИ ПОДАЦИ: Упознао је истину још као тинејџер и у пуновременој служби је већ више од 50 година.

КРСТИО сам се отприлике месец дана након Трухиљовог убиства, 1961. године. У то време сам студирао права. Мој отац је желео да будем правник, али ја сам увидео колико је боље образовање које нам Јехова пружа. Зато сам упркос његовом негодовању напустио факултет. Убрзо након тога постао сам специјални пионир.

Проповедао сам у многим местима, а једно од њих је била и Ла Вега, дугогодишње упориште Католичке цркве. Док сам био тамо, нико није постао Јеховин сведок. Када сам држао јавно предавање, једини у публици био је мој сарадник у пионирској служби. Али Јехова ми је давао снагу путем личног проучавања Библије, већих скупова и усрдне молитве. Док сам се молио, питао сам Јехову да ли ће тамо икада бити нека скупштина. Стварно сам срећан што данас у Ла Веги има шест Дворана Краљевства, 14 скупштина и више од 800 Јеховиних сведока.

Оженио сам се Ангелом 1965. године, а 1981. позвани смо у Бетел. Када сам се крстио, у целој земљи је био 681 објавитељ. Данас их има више од 36 000, а још хиљаде заинтересованих особа долази на наше конгресе. Када се осврнем уназад, заиста сам задивљен и срећан што је Јехова отворио многа срца и подстакао толико људи да прихвате библијску истину.

Одбор подружнице, слева надесно: Рајнер Томпсон, Хуан Криспин, Томас Дин, Леонел Пегеро, Леонардо Амор и Ричард Стадард