Przejdź do zawartości

Świadkowie Jehowy

Wybór języka polski

Zdjęcia z rozbudowy w Wallkill (2) (od listopada 2014 do listopada 2015)

Zdjęcia z rozbudowy w Wallkill (2) (od listopada 2014 do listopada 2015)

Świadkowie Jehowy niedawno rozbudowali i zmodernizowali swoje obiekty w Wallkill w stanie Nowy Jork. Na poniższych zdjęciach pokazano, jak posuwały się prace w okresie od listopada 2014 roku do listopada 2015 roku.

Widok z lotu ptaka na kompleks w Wallkill z 15 października 2015 roku.

  1. Drukarnia

  2. Budynek biurowy 1

  3. Budynek mieszkalny E

  4. Jadalnia

  5. Pralnia

  6. Budynek biurowy 2

  7. Budynek mieszkalny D

4 grudnia 2014 — budynek biurowy 2

Wejście do nowego budynku biurowego przygotowane na ułożenie bruku i posadzenie roślin. Widoczny w lewym dolnym rogu chodnik jest podgrzewany, dzięki czemu zimą jego powierzchnia nie jest śliska. W tym budynku znajduje się Biuro Betel, Biuro Komitetu Oddziału i Dział Służby.

5 grudnia 2014 — budynek mieszkalny D

Brat z Działu Wykończenia Wnętrz szlifuje podłogę przed położeniem paneli. Szlifierka jest podłączona do odkurzacza, dzięki czemu w powietrzu unosi się mniej pyłu.

9 stycznia 2015 — budynek mieszkalny E

Przebudowana rotunda — miejsce, przez które przechodzą goście i ponad 200 betelczyków mieszkających w budynku mieszkalnym E. Remont tego budynku obejmował zamontowanie energooszczędnych okien i nowego systemu przeciwpożarowego.

9 lutego 2015 — drukarnia

Technik montuje okablowanie sprzętu telekomunikacyjnego w nowych pomieszczeniach Działu Szkoleń Technicznych. Można tu zdobyć potrzebne umiejętności w takich dziedzinach jak hydraulika, elektryka i dbanie o bezpieczeństwo pracy.

17 lutego 2015 — drukarnia

Elektryk montuje oświetlenie LED w nowych pomieszczeniach Działu Szkoleń Technicznych.

2 marca 2015 — budynek biurowy 1

Siostra sprawdza odstępy między kanałami kablowymi. To miejsce wyremontowano na potrzeby biur działów, które zostały przeniesione z Brooklynu.

3 marca 2015 — budynek mieszkalny D

Hydraulik przygotowuje rury, które mają doprowadzać gorącą wodę do mieszkań.

31 marca 2015 — budynek mieszkalny D

Bracia z Działu Wykończenia Budynków uszczelniają okno z wysięgnika. W tym budynku jest 298 energooszczędnych okien, które zmniejszają koszty eksploatacji latem i zimą.

17 kwietnia 2015 — budynek biurowy 1

Murarze wykorzystują kamienie muru z lat siedemdziesiątych, żeby przebudować murek głównego parkingu znajdującego się między budynkiem biurowym 1 i mieszkalnym E.

17 kwietnia 2015 — budynek biurowy 1

Tynkarz szlifuje ścianę przed malowaniem. W tym odnowionym budynku znajduje się Dział Księgowości, Komputerowy i Zaopatrzenia.

8 czerwca 2015 — budynek mieszkalny D

Elektryk wciąga kabel na dach, żeby połączyć go z piorunochronem. Piorunochron ściąga pioruny i odprowadza ładunek elektryczny do ziemi, chroniąc budynek przed uszkodzeniem.

8 czerwca 2015 — budynek mieszkalny D

Podczas rozbudowy Wallkill dołożono starań, by zachować istniejący krajobraz, w tym wiele drzew widocznych na zdjęciu. Wieża ciśnień widoczna po lewej ma pojemność 150 000 litrów i jest głównym elementem systemu wodociągowego i przeciwpożarowego całego kompleksu w Wallkill.

25 czerwca 2015 — budynek biurowy 1

Cieśla przymocowuje do tylnej ściany audytorium bloczki z drewna wiśniowego. Te bloczki o różnej grubości minimalizują pogłos w pomieszczeniu.

9 lipca 2015 — budynek biurowy 2

Charles Reed usługuje w Betel od 1958 roku. Pomagał projektować i montować betonowe płyty do pras drukarskich, kiedy bruklińskie Betel drukowało literaturę dla Stanów Zjednoczonych i innych krajów. Podczas rozbudowy Wallkill brat Reed pracował z zespołem kontroli jakości.

17 sierpnia 2015 — budynek biurowy 1

Ochotnicy rozładowują nowe krzesła do audytorium. Odnowione audytorium jest w stanie pomieścić 812 osób.

21 września 2015 — budynek biurowy 1

Remont audytorium obejmował montaż monitorów i akustycznych paneli sufitowych.

12 października 2015 — budynek mieszkalny D

Punkt pielęgniarski w wyremontowanej lecznicy. W trosce o potrzeby pacjentów poszerzono korytarze i powiększono łazienki.

15 października 2015 — teren Wallkill

Widok z lotu ptaka na kompleks budynków w Wallkill, w którym mieszka około 2000 członków rodziny Betel. Większość prac związanych z rozbudową i modernizacją tego obiektu — zajmującego powierzchnię 102 000 metrów kwadratowych — udało się zakończyć do 30 listopada 2015 roku.