Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

НАБЛИЖАЙМОСЬ ДО БОГА

Він «винагороджує тих, хто його наполегливо шукає»

Він «винагороджує тих, хто його наполегливо шукає»

Чи Єгова цінує те, що його служителі стараються догоджати йому? Дехто каже, що ні, бо вважає, що Богу байдуже до нас. Але таке твердження спотворює правду про Бога. Натомість Боже Слово, Біблія, запевняє нас, що Єгова цінує зусилля своїх вірних служителів. Розгляньмо слова апостола Павла з Євреїв 11:6.

Що потрібно, аби догоджати Єгові? «Без віри неможливо догодити Богові»,— пише Павло. Зауважте, він не говорить, що без віри важко догодити Богові. Апостол каже, що без віри неможливо це зробити. Іншими словами, віра відіграє ключову роль у тому, щоб потішати серце Бога.

Яку віру Єгова хоче бачити в нас? Наша віра в Бога мусить мати дві складові. По-перше, ми повинні «вірити, що він існує». В іншому перекладі цей вислів передається як «вірити, що він реальний». Хіба можливо догодити Богові, якщо ми сумніваємося в його існуванні? Але справжня віра включає в себе щось більше, оскільки навіть демони вірять, що Єгова існує (Якова 2:19). Віра має спонукувати нас до дій. Ми докажемо свою віру, якщо будемо жити так, як це подобається Богові (Якова 2:20, 26).

По-друге, треба вірити, що Бог «винагороджує». Людина, яка справді вірить у Бога, цілковито переконана, що її зусилля догоджати йому не марні (1 Коринфян 15:58). Ми не зможемо догодити Єгові, якщо сумніваємося в його здатності та бажанні винагороджувати нас (Якова 1:17; 1 Петра 5:7). Той, хто вважає, що Бог не цікавиться людьми і не виявляє вдячності та щедрості, по суті, не знає Бога, про якого розповідає Біблія.

Кого Єгова винагороджує? «Тих, хто його наполегливо шукає»,— каже Павло. Як зазначається в одному довідковому виданні для перекладачів Біблії, грецьке слово, перекладене як «наполегливо шукати», не означає «намагатись знайти», а містить думку про те, що людина приходить до Бога, «аби поклонятись йому». В іншому джерелі пояснюється, що форма цього грецького дієслова вказує на палке бажання і цілеспрямовані зусилля людини. Справді, Єгова винагороджує тих, кого віра спонукує від усього серця виявляти у поклонінні йому любов і завзяття (Матвія 22:37).

Ми не зможемо догодити Єгові, якщо сумніваємося в його здатності та бажанні винагороджувати нас

Як Єгова винагороджує своїх вірних служителів? Він обіцяє дати їм у майбутньому безцінний дар, який свідчить про його безмежну щедрість і любов,— вічне життя в Раю на землі (Об’явлення 21:3, 4). Вже тепер люди, які наполегливо шукають Єгову, отримують рясні благословення. Завдяки святому духу, а також мудрості, яка міститься в його Слові, вони ведуть щасливе і змістовне життя (Псалом 144:15; Матвія 5:3).

Дійсно, Єгова — вдячний Бог, який глибоко цінує вірність і відданість своїх служителів. Хіба це не викликає у вас бажання наближатися до нього? Якщо так, то дізнайтесь більше, як вам розвивати і виявляти віру, за яку Єгова щедро винагородить вас.

У листопаді читайте біблійний уривок

Тита 1—3; Филимона 1—25; Євреїв 1 — Якова 5