Пређи на садржај

Пређи на садржај

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | ДА ЛИ ЈЕ БОГУ СТАЛО ДО НАС?

Бог жели да му се приближимо

Бог жели да му се приближимо

„Нико не може доћи к мени ако га не привуче Отац.“ (ЈОВАН 6:44)

ЗАШТО НЕКИ СУМЊАЈУ У ТО. Многи верују у Бога, али имају утисак да је он далеко од њих. „На Бога сам гледала само као на оног ко је све створио“, признаје Кристина из Ирске, која је редовно ишла у цркву. „Али нисам знала ништа о њему. Никада нисам осећала да је близу мене.“

ШТА КАЖЕ БОЖЈА РЕЧ. Чак и кад нам се чини да нема излаза, Јехова никада не одустаје од нас. Исус је његову бригу описао на следећи начин: „Ако неки човек има сто оваца и једна од њих залута, зар неће оставити оних деведесет и девет на гори и отићи да тражи ону која лута?“ Шта учимо из тога? „Тако ни мој Отац који је на небу не жели да погине ниједан од ових малих“ (Матеј 18:12-14).

Дакле, сваки човек, ма како био мали, драгоцен је Богу. Како Бог ’тражи оне који лутају‘? Као што показује стих на самом почетку чланка, Јехова привлачи људе к себи.

Ко данас у јавности и од куће до куће преноси људима библијску поруку о Богу?

Погледајмо шта је чинио како би привукао искрене људе. У првом веку нове ере, он је послао свог слугу Филипа да пође у сусрет етиопском високом званичнику и објасни му библијско пророчанство које је овај читао (Дела апостолска 8:26-39). Касније је Бог послао апостола Петра да помогне римском заповеднику Корнелију, који се молио и тражио Бога (Дела апостолска 10:1-48). Бог је такође водио апостола Павла и његове сараднике до реке у близини града који се звао Филипи. Тамо су срели ’побожну жену‘ која се звала Лидија и „Јехова је отворио њено срце“ да их саслуша (Дела апостолска 16:9-15).

У свим овим приликама, Јехова се побринуо да га они који га траже заиста и нађу. Ко данас у јавности и од куће до куће преноси људима библијску поруку о Богу? Многи би рекли: „Јеховини сведоци.“ Да ли је то можда начин на који вас Бог позива да му се приближите? Од срца вас подстичемо да се молите Богу да вам помогне да му се приближите. *

^ одл. 8 Погледајте и кратак филм Зашто проучавати Свето писмо? на веб-сајту www.jw.org.