Пређи на садржај

Пређи на садржај

С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | ДА ЛИ ЈЕ БОГУ СТАЛО ДО НАС?

Бог пази на нас

Бог пази на нас

„Очи [су Божје] управљене на путеве човечје, све кораке његове он види.“ (ЈОВ 34:21)

Што је дете млађе, то му је потребно више пажње

ЗАШТО НЕКИ СУМЊАЈУ У ТО. Према недавном истраживању, изгледа да само у нашој галаксији постоји најмање 100 милијарди планета. Будући да је свемир тако велик, многи се питају: ’Зашто би свемоћни Створитељ запажао шта се дешава са становницима тако незнатне планете као што је наша?‘

ШТА КАЖЕ БОЖЈА РЕЧ. Бог нам није дао своју Реч, Библију, а онда нас заборавио. То се види из његових речи: „Саветоваћу те, око ће моје бити на теби“ (Псалам 32:8).

Погледајмо пример Агаре, Египћанке која је живела у 20. веку пре н. е. Пошто је била дрска према својој господарици, Сари, она је почела да је понижава и Агара је побегла у пустињу. Да ли је Бог одбацио Агару због њених поступака? Не, Библија каже да ју је ’Јеховин анђео нашао‘. Тај анђео ју је утешио, рекавши: „Јехова [је] чуо за твоју невољу.“ Агара је тада рекла Јехови: „Ти си Бог који види“ (Постанак 16:4-13).

„Бог који види“ пази и на нас. Да то прикажемо: Брижна мајка мора посебно да пази на своју малу децу, јер што је дете млађе, то му је потребно више пажње. Слично томе, Бог посебно пази на нас када смо скрхани и рањиви. „На висини и на светом месту ја живим“, каже Јехова, „али сам са онима који су сломљеног и понизног духа, да оживим дух понизних, да оживим срце сломљених“ (Исаија 57:15).

Па ипак, можда се питате: ’Како Бог види мене? Да ли ме просуђује по спољашности или гледа испод површине и заиста разуме каква сам особа?‘