Пређи на садржај

Пређи на садржај

У потрази за одговорима

У потрази за одговорима

У потрази за одговорима

„Готово сви имају неку теорију о томе ко је [Исус Христ]. Било да смо верници или скептици, сви се питамо: ’Ко је био тај човек?‘“ (ПИСАЦ СТЕН ГАТРИ)

ЉУДИ су радознали када је у питању Исус Христ. Књиге о њему постају бестселери. Филмови о њему су веома популарни. Па ипак, питања о Исусу остају без одговора. Људи имају различита мишљења о томе ко је он заиста био.

Пре неколико година, двоје новинара су поставили онлајн анкету с питањем: „Ко је био Исус?“ Међу одговорима су се нашле следеће изјаве:

● „По свему судећи, он је био раби (учитељ) који је својим животом показао шта значи милосрђе.“

● „Био је обичан човек који је имао необичан, изванредан живот.“

● „Нема доказа да је Исус постојао.“

● „Исус је Божји Син који се родио, умро и устао из мртвих да нас спасе од наших греха. Он је и данас жив и поново ће доћи на земљу.“

● „Верујем да је Исус Христ једини Божји Син, који је у исто време и човек и Бог.“

● „Исус је бајка за одрасле.“

Јасно је да не могу бити тачна сва та различита гледишта. Постоји ли неки поуздан извор информација који нам може пружити веродостојне одговоре на питања о Исусу? Издавачи овог часописа верују да је Библија Божја Реч и да се само у њој може наћи целокупна истина о Исусу Христу a (2. Тимотеју 3:16).

У наредном чланку ћемо размотрити библијске одговоре на нека уобичајена питања о Исусу. Он сам је рекао да спасење може добити свако „ко исказује веру у њега“ (Јован 3:16). Позивамо вас да испитате те одговоре и сами одлучите да ли треба да сазнате нешто више о Исусу и о томе како можете показати веру у њега.

[Фуснота]

a Више информација може се наћи у књизи Шта Библија заиста научава?, у 2. поглављу под насловом „Библија — књига од Бога“; издали Јеховини сведоци.