Пређи на садржај

Пређи на садржај

Да ли познајемо нашег небеског Оца?

Да ли познајемо нашег небеског Оца?

Да ли познајемо нашег небеског Оца?

КОЛИКО добро познајете свог оца? Можда вам ово питање звучи чудно ако сте одрасли у срећној породици. ’Наравно да га добро познајем!‘, вероватно бисте рекли. Заиста, већина људи зна шта њихов отац воли а шта не, како реагује у одређеним ситуацијама и како брине о породици.

Па ипак, можда сте у неким тренуцима били изненађени видевши потпуно другачију страну очеве личности. На пример, син може познавати оца као тиху и благу особу — све док не искрсне нешто неочекивано. Онда га одједном види као одлучног човека који штити своју породицу.

Колико добро познајемо нашег Створитеља? У вези с њим се каже: „По њему имамо живот и мичемо се и постојимо“ (Дела апостолска 17:28). Богу дугујемо живот и у том смислу је он Отац свих живих (Исаија 64:8). Добро је ако имамо такво гледиште о Богу. Међутим, постоји још много тога што треба да сазнамо и откријемо о њему — на нашу корист и задовољство.

Наша осећања и поштовање према оцу зависе од тога колико га добро познајемо. Исто тако, што боље познајемо Бога, то је наш однос с њим приснији. Ако га добро упознамо и живимо по његовој вољи, он нам може помоћи док се суочавамо с потешкоћама и изазовима у животу.

Каква је Бог особа? Како његове особине треба да утичу на наша осећања према њему? Да ли познавање Бога носи са собом неке одговорности? Одговори на ова питања налазе се у следећем чланку.

[Истакнути текст на 3. страни]

Наша осећања према другима зависе од тога колико их добро познајемо