Пређи на садржај

Пређи на садржај

Међународни конгреси 2003.

Међународни конгреси 2003.

Међународни конгреси 2003.

У СУБОТУ 7. октобра 2001. одржан је годишњи састанак чланова Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania у Џерсију (Њу Џерси, САД). После састанка, сви чланови тог удружења и њихови гости уживали су у једном специјалном програму. Следећег дана, на накнадно одржаним састанцима у четири града у Канади и Сједињеним Државама, чланови Водећег тела Јеховиних сведока су после свог завршног говора објавили следеће:

„Док гледамо у будућност, веома је важно да сви који припадају Божјем народу не остављају своје састанке. Апостол Павле је подстицао да то чинимо, храбрећи се међусобно, све више док се приближава Јеховин велики и застрашујућ дан (Јеврејима 10:24, 25). Надамо се да ћемо у складу са овом заповешћу из Писма следеће године [2002], у свим деловима света имати обласне конгресе. Затим, ако буде Јеховина воља, постоји могућност да се 2003. одрже специјални међународни конгреси у неким деловима света. Сада је време да останемо будни, да бдимо пажљиво посматрајући како се одвијају догађаји на светској сцени.“

Упркос све већој неизвесности и затегнутости како се овај садашњи систем ствари ближи крају, активност Божјег народа мора ићи напред. Добра вест о Краљевству, заједно с библијском поруком упозорења, мора се објавити свакој нацији, племену, језику и народу, и она их позива да се ’боје Бога и дају му славу, јер је час његовог суда све ближи‘ (Откривење 14:6, 7). Стога, у сагласности с вољом нашег небеског Оца и на његово задовољство, испланирано је да се 2003. одрже међународни конгреси у различитим деловима света.

Прво је направљен пробни распоред таквих скупова у неколико градова у Северној Америци и кратко после тога у Европи. Нешто касније у 2003, омогућиће се да групе делегата путују у неколико градова у Азији; а пред крај године још неке групе ће ићи у Африку, Јужну Америку и пацифичко подручје. Од неких подружница ће бити затражено да пошаљу ограничен број делегата на одређене конгресе, тако да неће моћи свако да иде. Међутим, биће охрабрујуће то што ће на сваком конгресу присуствовати ограничен број делегата који представљају различите земље.

Скупштине Јеховиних сведока ће ускоро добити информације у вези с овим скуповима. Свака подружница ће пружити информације о тачним датумима и конкретним градовима у којима позвани делегати могу да присуствују. Ипак, молимо вас да тренутно не пишете нити да се распитујете о овоме.

Они који на крају буду изабрани као делегати биће од оних који су предани крштени Сведоци, који су примерни и показују братску љубав према локалној браћи. А домаћини ће за узврат имати прилику да пруже посетиоцима срдачну добродошлицу и искрену гостољубивост (Јеврејима 13:1, 2). То ће довести до „размене охрабрења“ (Римљанима 1:11, 12). Више детаљних информација о овоме пружиће подружнице које су позване да пошаљу своје делегате у одређену земљу или у више земаља.

Тродневни обласни конгреси за 2003. биће као и обично организовани у већини земаља. Када се састанемо, сви ћемо имати прилику да ’слушамо, учимо и да се охрабримо‘ (Поновљени закони 31:12; 1. Коринћанима 14:31). То ће пружити прилику целокупном Божјем народу да ’осети и види колико је Јехова добар‘ (Псалам 34:9). На свим међународним конгресима као и на многим обласним конгресима биће присутни и мисионари од којих ће неки учествовати у програму.

Током ове календарске године имаћемо Обласне конгресе „Ревни објавитељи Краљевства“ који ће нас подстаћи да дајемо веће сведочанство. Док то чинимо, сигурно ћемо с још већим очекивањем гледати на оно што Јехова припрема за следећу годину. То ће нам помоћи да ’бдимо, останемо будни и покажемо да смо спремни‘ у овим критичним и значајним временима (Матеј 24:42-44).