Пређи на садржај

Пређи на садржај

Упознати Бога који је пун љубави

Упознати Бога који је пун љубави

Извештај објавитеља Краљевства

Упознати Бога који је пун љубави

ЈЕДАН Бразилац по имену Антонио већ је у својој 16. години био разочаран у живот. Осећање испразности навело га је да се дрогира и пије. Често је помишљао на самоубиство. У тим тренуцима сетио би се оног што му је мајка говорила: „Бог је љубав“ (1. Јованова 4:8). Али где је био тај Бог који је пун љубави?

Покушавајући да се ослободи злоупотребе тих опојних средстава, Антонио је потражио помоћ локалног свештеника. Иако је постао веома активан у католичкој цркви, још увек је имао много питања. На пример, збуњивале су га Исусове речи: „Упознаћете истину, и истина ће вас ослободити“ (Јован 8:32). Какву је слободу Исус обећао? Црква није могла да пружи ниједан задовољавајући одговор на његова питања. На крају се Антонио повукао и вратио својим старим навикама. У ствари, постао је још зависнији.

Некако у то време, Антонијева жена Марија, почела је да проучава Библију с Јеховиним сведоцима. Премда није имао ништа против њеног студија, Антонио је одбацивао Сведоке као „једну америчку религију која служи интересима америчког империјализма“.

Не дајући да је то спречи, Марија је остављала по кући примерке Куле стражаре и Пробудите се! који су истицали чланке за које је мислила да ће можда занимати Антонија. Пошто је волео да чита, повремено би прелистао часописе кад му жена није била код куће. Први пут у животу пронашао је одговоре на своја библијска питања. „Такође сам почео да запажам љубав и доброту коју су моја жена и Сведоци показивали према мени“, присећа се он.

Средином 1992, одлучио је и он да проучава Библију с Јеховиним сведоцима. Међутим, и даље се дрогирао и прекомерно пио. Касно једне ноћи, док се с једним пријатељем враћао из неког сиротињског насеља, зауставила их је полиција. Када су пронашли нешто кокаина код Антонија, почели су да га туку. Један полицајац га је срушио у блато и уперио му пушчану цев у лице. „Докрајчи га!“, викали су други полицајци.

Док је Антонио лежао у блату, пред очима му је прошао цео живот. Једино лепо чега је могао да се сети били су његова породица и Јехова. Брзо се помолио Јехови, преклињући га да му помогне. Из необјашњивих разлога, полицајци су га оставили. Отишао је кући уверен да га је Јехова заштитио.

Антонио је почео да проучава Библију с обновљеном снагом. Постепено се мењао да би угодио Јехови (Ефешанима 4:22-24). Развијајући самоконтролу, почео је савладава проблеме с дрогом. Међутим, и поред тога му је била потребна медицинска помоћ. Два месеца проведена на једној рехабилитационој клиници пружила су му могућност да прочита неколико библијских публикација, укључујући и књигу Спознање које води до вечног живота. Затим је оно што је учио из тих књига преносио другим пацијентима.

Када је изашао с клинике, наставио је да проучава Библију са Сведоцима. Антонио, Марија, њихове две ћерке и Антонијева мајка данас заједно служе Јехови као срећна и уједињена породица. Антонио каже: „Сада разумем право значење речи ’Бог је љубав‘.“

[Слика на 8. страни]

Проповедање у Рио де Жанеиру