Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Светски мир Серија чланака „Да ли је светски мир само сан?“ (8. мај 2002) написана је изванредно. Требало би да је прочитају сви политичари. Ваше публикације веома добро објашњавају шта човек треба да зна и како треба да живи.

Ј. С., Чешка

Иницијатива младих Увек сам желела да вам кажем колико ценим ове часописе, и коначно сам одлучила да то и учиним након што сам прочитала чланак „Њена иницијатива је била награђена“ (8. мај 2002). Скоро сам доживела искуство слично Стелином. Радује ме сазнање да широм света постоје млади попут мене који Јехову стављају на прво место у животу. Оваква искуства су охрабрујућа за све, како за младе, тако и за старије.

Л. П., Сједињене Државе

Животиње Управо сам прочитала чланак „Упознајте тајновитог снежног леопарда“ (8. мај 2002). Волим сва створења која је Јехова створио, а нарочито ова крзнена! Била сам љута кад сам прочитала колико је мало снежних леопарда остало. Замислите како се тек Јехова осећа због тога.

Д. Р., Сједињене Државе

Ханкул Имам 13 година и са задовољством сам прочитао чланак „Хајде да пишемо на ханкулу!“ (8. мај 2002). Откад знам да читам, веома сам заинтересован за стране језике. Надам се да ћете и убудуће објављивати чланке о страним језицима!

Б. Ј., Сједињене Државе

Имам 11 година, и одушевило ме је то што се ханкул може користити чак и за писање речи које нису корејске. Лако је разумети тај стил. Хвала вам што сте објавили овај чланак!

Ј. И., Сједињене Државе

Пауци Фасцинирао ме је чланак „Паук који се прерушава у мрава“ (22. април 2002). Како је Јехова чудесан Створитељ! Једва чекам живот у новом свету, када ћу моћи више да научим о ономе што је створио.

П. П., Шри Ланка

Бродови са осуђеницима Уживам у читању ваших часописа већ више од 50 година. Недавно сам прочитао чланак „Злогласна аустралијска ера осуђеника“ (22. април 2002). На 13. страни сте поменули да је британски брод са осуђеницима Амфитрити потонуо 1883. Претпостављам да је то грешка. Према мом истраживању, овај брод је заправо потонуо августа 1833. То се уклапа у еру осуђеника о којој се говори у овом чланку, која се завршила 1868.

Д. Б., Шкотска

„Пробудите се!“ одговара: Извор који смо користили за овај чланак заиста наводи да је „Амфитрити“ потонуо 1833. Извињавамо се због грешке.

Млади питају Хвала вам што сте објавили чланак „Млади питају... Шта ако наиђем на неког из школе?“ (22. фебруар 2002). Пре много година сам био јако стидљив дечак који је муцао. Било ми је тешко да идем у службу, нарочито када сам сретао другове из школе. Знам да ће овај чланак бити од нарочите помоћи за друге младе.

В. Т., Сједињене Државе

Поуздан савет Хвала вам што нам пружате тако богато и информативно штиво. Ваши чланци обухватају велики број тема, и за разлику од многих публикација, ваши чланци имају непристран и пун поштовања однос према туђим веровањима. Пробудите се! и ја смо постали блиски и нераздвојни пријатељи. Он је извор поузданих савета који ми помажу да упркос животним проблемима сачувам наду.

Н. П., Бразил