Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Порнографија на Интернету Добила сам издање од 8. јуна 2000, са серијом чланака „Порнографија на Интернету — какву штету може причинити?“ Био је то пун погодак! Отприлике месец дана пре тога, затекла сам свог мужа како гледа порнографију на компјутеру; а баш тог дана га је инсталирао. Неочекивано сам отворила врата и затекла га како гледа у неку развратну слику. Не могу вам описати колико је то уништило нашу везу. Он каже да му је жао, али срозао је наш брак.

Л. К., Сједињене Државе

Желео бих да вам се захвалим за ове чланке. Борим се с проблемом гледања порнографије већ скоро осам година. Недавно сам се молио, и одлучио да прекинем своју зависност од порнографије. Тог дана сам добио ове чланке.

Л. М., Сједињене Државе

Пре пар месеци, случајно сам набасао на један порнографски сајт на Интернету. Почео сам чешће да посећујем друге, сликовитије сајтове. На крају сам постао повучен и зловољан, и изгубио сам љубав према духовним стварима. Тако је лако постати зависан од тих слика. Али сада ћу дати све од себе да прекинем с том зависношћу.

М. Џ., Сједињене Државе

Кравате Желим да изразим своје цењење за интересантан чланак „Кравате некад и сад“ (8. јун 2000.) Ја сам мајка троје деце, и учим их да воле Јехову. Најстарији син има 13 година, и ни ја ни он нисмо знали да вежемо кравату, како би могао испунити своје задатке у Теократској школи службе. Мој супруг, који није у вери, никада није носио кравату. Хвала вам што сте нам показали како да на тако једноставан начин вежемо кравату.

М. Б., Сједињене Државе

Имам 11 година, и колико год то чудно звучало, илустрације су ме коначно научиле како да вежем кравату. Сад могу да носим све кравате из мог ормана!

А. П., Италија

Еволуција Извесни камени спотицања за поштену дебату о еволуцији појавили су се у чланку „Да ли је еволуција логична?“ (8. јун 2000). Ви кажете: „Да ли је разумно закључити да је паук развио технику производње која је толико компликована да људи тек треба да је разумеју?“ Зашто да не? Научници не знају све.

Ч. В., Аустралија

Пауково прављење паучине обухвата бројне невероватно сложене механизме које научници након деценија проучавања још увек не разумеју. Ипак, догматично тврде да је све то производ еволуције. Верујемо да овај пример, као и многи други, илуструје основну нелогичност еволуције, и показује да је веровање у ту теорију сродније вери него науци. (Редакција)

Никада нисам прочитао нешто о једном детаљу за који сам одувек сматрао да се снажно супротставља логици еволуције: како су се наши преци (шта год да су они били по мишљењу неких) раздвојили и постали засебни полови? Рећи да се то десило у току милиона година тешко да може објаснити ствари, јер женски пол не може затруднети мало по мало.

Х. Р., Сједињене Државе

Наш читалац износи разложну мисао, о којој смо коментарисали у чланку „Да ли еволуцији недостаје темељ?“ у издању од 8. маја 1997. Тамо смо навели: „Од нас се очекује да поверујемо да је путем случаја еволуција такође произвела мужјака и женку у исто време како би се те нове врсте могле продужити. Поред свега овога, још морамо веровати не само да су мужјак и женка еволуирали истовремено, већ и на истом месту! Без састанка нема стварања нових!“ (Редакција)