Пређи на садржај

Пређи на садржај

147. разред Школе Галад

КАКО СЕ КОРИСТЕ ВАШИ ПРИЛОЗИ

Галад – школа међународног карактера

Галад – школа међународног карактера

1. ДЕЦЕМБАР 2020.

 Сваке године одређени број специјалних пуновремених слугу из целог света добија позив да похађа Библијску школу Галад, која се одржава у Образовном центру Јеховиних сведока у Патерсону, у држави Њујорк. a Они који похађају ову школу уче како да на још ефикаснији начин обављају своје задатке у оквиру Јеховине организације. Захваљујући овој обуци, они могу да јачају скупштине и подружнице широм света.

 Школа Галад је међународног карактера. На пример, у 147. разреду, одржаном 2019, било је 56 полазника из 29 земаља. Сви су они служили у неком облику специјалне пуновремене службе као бетелски радници, покрајински надгледници, мисионари или специјални пионири.

 Припреме за ову школу почињу много пре наставе. На пример, у нашем главном седишту постоји Одељење за организовање путовања које је задужено за куповину авионских карата за оне који ће похађати ову школу. Просечна цена повратне карте за сваког полазника 147. разреда износила је 1 075 америчких долара. Они који су долазили са Соломонових острва морали су да промене четири лета да би стигли до Патерсона и још три лета да би се вратили кући, што значи да су укупно прешли више од 35 400 километара! Ти летови су коштали по 2 300 америчких долара. Да би се карте купиле по што повољнијој цени, Одељење за организовање путовања користи један програм за куповину карата. Чак и када се нека карта резервише, помоћу овог компјутерског програма се још недељама па чак и месецима проверава да ли су цене карата пале. Ово одељење приликом куповине карата користи и бесплатне поене и сакупљене миље које су браћа донирала.

 Многим полазницима је потребна виза да би ушли у Сједињене Државе. Зато им Правно одељење у нашем главном седишту помаже да добију студентске визе. Трошкови на име визе и боравишне таксе за сваког студента у просеку износе 510 америчких долара.

 Да ли и други имају користи од поуке која се добија у овој школи? Хендра Гунаван служи као старешина у једној земљи у југоисточној Азији. У његовој скупштини је један брачни пар који је завршио школу Галад. Он каже: „Раније у нашој скупштини није било сталних пионира. Али кад су дошли мисионари, својом ревношћу су заразили друге тако да су и они решили да почну са пионирском службом. Касније је једна сестра из наше скупштине похађала Школу за објавитеље Краљевства!“

 Серђо Панџаитан из Бетела у једној земљи у југоисточној Азији сарађује са неколико браће и сестара који су завршили школу Галад. Он каже: „Обука коју су добили у тој школи је благослов не само за њих већ и за нас. Много тога су научили. Али то знање не користе да би се истицали већ га радо деле с другима. Тако они храбре нас, а ми затим храбримо друге.“

 Како се покривају сви ови трошкови које смо навели? Прилозима наше браће и сестара широм света, од којих многи дају своје прилоге преко странице donate.jw.org. Много вам хвала на вашим великодушним прилозима, којима подупирете ову школу коју похађају наша браћа и сестре из читавог света.

a За наставни план и програм у овој школи задужено је Одељење за теократске образовне програме под надзором Одбора за поучавање при Водећем телу Јеховиних сведока. Инструктори у овој школи су браћа из тог одељења, а међу гостујућим предавачима су и чланови Водећег тела.