Пређи на садржај

Пређи на садржај

17. ЛЕКЦИЈА

Да би задржао пријатеља и ти мораш бити пријатељ

Да би задржао пријатеља и ти мораш бити пријатељ

Пријатељство се темељи на љубави. Што више сазнајеш о Јехови, више ћеш га волети. Док твоја љубав према Богу расте, рашће и твоја жеља да му служиш. То ће те навести да постанеш ученик Исуса Христа (Матеј 28:19). Ако се прикључиш срећној породици Јеховиних сведока, и ти ћеш моћи заувек да будеш Божји пријатељ. Шта мораш да радиш?

Мораш показивати љубав према Богу слушајући његове законе. „Љубав према Богу значи ово: да држимо његове заповести; а његове заповести нису тешке“ (1. Јованова 5:3).

Примењуј оно што учиш. Исус је испричао једну причу која то објашњава. Један мудар човек је своју кућу саградио на стени. Луд човек је своју кућу саградио на песку. Кад је дошла велика олуја, кућа саграђена на стени није се срушила, док је кућа саграђена на песку пала уз велики тресак. Исус је рекао да су они који чују његова учења и извршавају их, као тај мудри човек који је градио на стени. А они који чују његова учења и не извршавају их, јесу као луди човек који је градио на песку. Какав човек ти желиш да будеш? (Матеј 7:24​-27).

Предање. То значи да се у молитви обратиш Јехови и кажеш му да желиш да заувек вршиш његову вољу. Вршењем Божје воље ти показујеш да си ученик Исуса Христа (Матеј 11:29).

Крштење. „Крсти се, и опери своје грехе призивајући његово име“ (Дела апостолска 22:16).

Потпуно се укључи у служење Богу. „Што год чините, радите на томе целом душом као Јехови, а не људима“ (Колошанима 3:23).