Salta al contingut

És pecat fumar?

És pecat fumar?

Què diu la Bíblia

La Bíblia no parla de fumar * o d’altres formes d’usar el tabac. Tot i això, conté principis que mostren que Déu no aprova els hàbits poc saludables i bruts, i per això considera que fumar és un pecat.

  • Respecte per la vida: «Déu [...] a tots dóna vida, alé» (Fets 17:24, 25). Com que la vida és un regal de Déu, no hauríem de fer res que l’acurtara, com per exemple fumar. Fumar és una de les principals causes de mort evitable en tot el món.

  • Amor als altres: «Estima els altres com a tu mateix» (Mateu 22:39). Fumar al voltant dels altres no és una mostra d’amor. Els fumadors passius tenen més risc que la resta de patir alguna de les malalties que solen tindre els fumadors.

  • La necessitat de ser sants: «Oferir-vos vosaltres mateixos com una víctima viva, santa i agradable a Déu» (Romans 12:1). «Purifiquem-nos de tot allò que pot tacar el cos i l’esperit i arribem a ser plenament sants, reverenciant Déu.» (2 Corintis 7:1) Fumar és antinatural i incompatible amb ser sants, és a dir, ser nets i purs. Açò és degut al fet que els consumidors de tabac prenen intencionadament toxines que danyen seriosament el seu cos.

Què diu la Bíblia sobre el consum per plaer de marihuana o altres drogues?

La Bíblia no menciona per nom la marihuana (també coneguda com a maria o herba) o altres drogues paregudes. Però conté principis que regulen l’ús per plaer de substàncies addictives com estes. A més dels principis ja mencionats, els següents també apliquen:

  • La necessitat de controlar les nostres facultats mentals: «Estima el Senyor, el teu Déu, [...] amb tot el pensament» (Mateu 22:37, 38). «Manteniu-vos sobris.» (1 Pere 1:13) Quan una persona abusa de les drogues no pot controlar la seua ment per complet i, moltes persones fins i tot es tornen addictes. La seua ment se centra en obtindre i consumir drogues en comptes de centrar-se en coses edificants (Filipencs 4:8).

  • L’obediència a les lleis: «S’han de sotmetre a les autoritats i als governants» (Titus 3:1). En molts països, la llei controla estrictament l’ús d’algunes drogues. Si volem agradar a Déu, hem d’obeir les autoritats (Romans 13:1).

^ § 1 Ací, fumar es referix a inhalar a propòsit el fum del tabac de cigarrets, puros, pipes i pipes d’aigua. No obstant, els principis que analitzarem apliquen igualment a l’ús de tabac de mastegar, rapé (tabac en pols per a esnifar), cigarrets electrònics que contenen nicotina i productes similars.