Пређи на садржај

25. СЕПТЕМБАР 2014.
СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

Репортажа о међународном конгресу: Јеховини сведоци на стадиону Метлајф

Репортажа о међународном конгресу: Јеховини сведоци на стадиону Метлајф

ЊУЈОРК. Јеховини сведоци су 20-22. и 27-29. јуна 2014. одржали међународне конгресе под називом „Тражите најпре Божје Краљевство“ на препуном стадиону Метлајф, у Источном Радерфорду, у Њу Џерсију. Програм се износио на енглеском и шпанском језику.

Током ова два викенда, највећи број присутних био је преко 118000, тако да су ова два скупа највећи конгреси које су Сведоци последњих деценија одржали на подручју града Њујорка. Видео-пренос одређених делова програма пратило је преко 407000 особа у другим градовима, па је тако укупан број присутних премашио 525500.

У многим деловима програма могле су се видети одглумљене ситуације и кратки филмови у којима је било приказано како се могу применити начела из Светог писма. Сваког дана, закључни говор је имао један члан Водећег тела Јеховиних сведока. На конгресу одржаном 20-22. јуна, те говоре је држао Дејвид Сплејн, а 27-29. јуна, Џефри Џексон.

На оба конгреса је било оних који су се крстили. На стадиону се крстило укупно 1255 особа, док се на локацијама где се пратио пренос програма крстило још 2930, тако да је укупан број крштених износио 4185.

Међу присутнима је било делегата из Аргентине, Аустралије, Белизеа, Велике Британије, Венецуеле, Гватемале, Грчке, Италије, Костарике, Малезије, Мексика, Немачке, Никарагве, Панаме, Перуа, Салвадора, Хондураса, Чилеа и Шпаније.

Џејмс Ричард Браун, портпарол Јеховиних сведока, изјавио је: „Ови скупови су многе од нас подсетили на чувени конгрес одржан у Њујорку 1958. године. Тада је било преко 253000 присутних на стадиону Јенки и тадашњем стадиону Поло Граундс. Конгреси на стадиону Метлајф сигурно ће бити уврштени у значајне скупове у историји Јеховиних сведока.“

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000