Пређи на садржај

Браћа и сестре су се широм света окупили да би одржали Спомен-свечаност

21. АПРИЛ 2022.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Милиони обележили годишњицу Исусове смрти

Милиони обележили годишњицу Исусове смрти

Браћа у Чилеу се срдачно поздрављају

У петак 15. априла 2022, широм света су се окупили милиони Јеховиних сведока и људи које су они позвали да заједно обележе годишњицу смрти Исуса Христа. Ова свечаност је последњи пут одржана уживо 2019. године. Они који ове године нису могли уживо да присуствују пратили су пренос путем видео-везе.

Спомен-свечаност је најважнији састанак за Јеховине сведоке. Због пандемије коронавируса ова свечаност се две године заредом одржавала преко видео-везе. Прошле године је присуствовало више од 21 милион људи.

Неки су ове године по први пут уживо присуствовали Спомен-свечаности. Једна од њих је и Маркензија Реми са Хаитија, која се крстила прошле године. Она је рекла: „Немам речи којима бих описала колико сам срећна што сам била на Спомен-свечаности у Дворани Краљевства. Осећам да сам део једне дивне породице.“

Драго нам је што смо се ове године могли окупити на Спомен-свечаности. Много смо захвални Јехови Богу и његовом Сину, Исусу Христу, за огромну љубав коју су показали према нама (Јован 3:16).

 

Аргентина

Боливија

Бразил

Камбоџа

Централноафричка Република

Кукова острва (Раротонга)

Еквадор

Индонезија

Израел

Јапан

Казахстан

Косово

Мексико

Парагвај

Перу

Филипини

Пољска

Румунија

Шпанија

Тајван

Украјина

Сједињене Државе

Венецуела