Пређи на садржај

Пређи на садржај

Дајмо „принос Јехови“

Дајмо „принос Јехови“

КАДА неко учини нешто лепо за нас, како му покажемо захвалност? Размотримо како су израелски војни заповедници показали захвалност након једне битке с Мадијанцима. Та битка је вођена након што је Израел згрешио и обожавао Вала фегорског. Бог је свом народу дао победу и плен је подељен на 12 000 војника и остатак Израелаца. Као што им је Јехова рекао, војници су одређени део свог плена дали свештеницима, а остали Израелци су сличан део дали Левитима (Бр. 31:1-5, 25-30).

Међутим, војни заповедници су желели да ураде и више од тога. „Твоје слуге су пребројале ратнике који су нам поверени и јављено је да ниједан од нас не фали“, рекли су Мојсију. Одлучили су да за Јехову дају злато и разни накит. Укупна тежина приложеног злата износила је преко 190 килограма (Бр. 31:49-54).

Данас многи на сличан начин показују захвалност Јехови за све што он чини за њих. Осим Јеховиних преданих слугу, такву захвалност осећају и други људи. На пример, током међународног конгреса у Болоњи 2009, један возач аутобуса је возио делегате на стадион на ком се одржавао тај конгрес. Због његове пријатности и пажљиве вожње, путници су одлучили да му напишу неколико речи захвале и дају напојницу, као и књигу Шта Библија заиста научава? Када су му то дали, возач је рекао: „Хвала вам на лепим речима и књизи, али новац вам враћам, јер желим да га приложим за вашу делатност. Иако нисам Јеховин сведок, желим да дам прилог, јер сам видео да иза онога што радите стоји љубав.“

Када осећамо захвалност за све што Јехова чини за нас, један од начина да то покажемо јесте давање прилога за наше међународно дело проповедања (Мат. 24:14). У оквиру су наведени начини на које се могу дати прилози.