Пређи на садржај

Пређи на садржај

Хвалити Јехову у школи

Хвалити Јехову у школи

Хвалити Јехову у школи

ШИРОМ света, млади Јеховини сведоци изналазе начине да у школи хвале Бога — како говором тако и понашањем. Запази нека искуства која показују колико је снажна њихова младалачка ревност.

Једна млада Сведокиња из Грчке добила је задатак да напише рад о загађењу земљине атмосфере. Узела је Индекс публикација и нашла користан материјал у часопису Пробудите се!, који је на крају свог рада навела као извор информација. Наставница јој је рекла да је то био један од најбољих радова који је икада прочитала. Штавише, она је касније користила те информације на једном семинару, што је имало позитивне резултате. Наша млада сестра је зато одлучила да јој понуди још нека издања Пробудите се!, укључујући и издање у ком је серија уводних чланака имала тему „Наставници — шта бисмо без њих?“. Наставница је касније пред целим разредом похвалила часопис Пробудите се! и неки ученици су затражили по примерак. Сестра је морала да донесе у школу још ових часописа како би ученици могли да читају и друга издања.

У Бенину у Африци, једна хришћанка тинејџерског узраста суочила се с необичним притиском. Према обичају, родитељи једног броја ученика из њене школе заједно су унајмили наставнике како би их спремили за испите из тешких предмета. Међутим, ти наставници су одлучили да дају часове суботом ујутру. Млада Сведокиња је рекла: „Суботом ујутру цела скупштина проповеда заједно. За мене је то најлепши део седмице и не бих га мењала ни за шта на свету!“ Њен отац, самохрани родитељ који је и сам Сведок, сложио се с њом и замолио је једну групу родитеља и наставника да промене термин. Они су то одбили. Ова млада хришћанка је одлучила да учи без помоћи наставника и ипак је отишла са скупштином у проповедање. Другови из разреда су јој се смејали и наговарали је да заборави и проповедање и свог Бога. Били су потпуно сигурни да ће пасти на испитима. Међутим, испоставило се да је на испитима група ученика којима су помагали наставници пала, док је наша млада сестра положила. Сувишно је рећи да јој се више нико није ругао. Другови јој сада говоре: „Треба и даље да служиш свом Богу.“

Једна девојчица из Чешке је добила задатак да припреми реферат о некој књизи. Мајка ју је посаветовала да изабере књигу Највећи човек који је икад живео. Своје излагање је започела питањем: „Шта мислиш, ко би могао бити највећи човек који је икад живео?“ Говорила је о Исусу, његовом животу на земљи и његовим учењима. Затим је причала о поглављу с насловом „Поука о опраштању“. Њена наставница је усхићено рекла: „Ово је најбоље излагање које сам досад чула од тебе!“ и радо је узела примерак ове књиге. Неки ђаци су такође хтели да добију књигу. Наша сестра је била веома срећна јер је идућег дана уручила 18 књига.

Ти млади налазе велику радост у хваљењу Јехове у школи. Сви треба да опонашамо њихову младалачку ревност.