Пређи на садржај

Пређи на садржај

Дворане Краљевства су отворене за свакога

Дворане Краљевства су отворене за свакога

Извештај објавитеља Краљевства

Дворане Краљевства су отворене за свакога

ДОК је обучавао своје ученике за јавну службу, Исус Христ их је храбрио да ’проповедају с кровова‘ (Матеј 10:27). Да, требало је да отворено врше своју службу, потпуно изложени јавности. У складу с тим упутством, дело Јеховиних сведока се такође врши јавно. То омогућава Сведоцима да савладају противљење и да стекну повољно мишљење људи.

Иако су састанци Јеховиних сведока отворени за јавност, неки људи због предрасуда не желе да дођу у Дворану Краљевства. То је случај и у Финској. Други се једноставно плаше да иду на нека нова места. Када се сагради једна нова Дворана Краљевства или реновира постојећа, обично се организује дан ’отворених врата‘. Може се уложити посебан напор како би се позвале комшије да посете Дворану Краљевства и да се упознају са активношћу Јеховиних сведока.

У једном подручју, Сведоци су организовали једну акцију с часописима истог дана када је у њиховој новој Дворани Краљевства одржан пријем за јавност. Два Сведока су срела једног старијег човека који је рекао да ужива у читању часописа Куле стражаре и Пробудите се! Браћа су му рекла за отварање Дворане Краљевства и понудили се да га тамо поведу. Тај човек је изјавио да би био срећан да им се придружи. Слушајући разговор, његова жена је узвикнула: „Немојте ићи без мене!“

Кад је ушао у Дворану Краљевства, тај човек је погледао унаоколо и рекао: „Уопште није обојена у црно. Заиста, она је дивна и светла. Речено ми је да ће Дворана Краљевства бити црна!“ Тај пар је остао неко време и затражио нешто од литературе која је била изложена.

Једна скупштина је желела да објави у локалним новинама да ће посвећење Дворане Краљевства бити широм отворено за јавност. Након што је добила обавештење о том догађају, главна уредница је предложила да се напише један чланак на ту тему. Браћа су се сложила с тим и ускоро се у новинама, на пола стране појавио један одговарајућ чланак, који је говорио о том догађају и активностима локалне скупштине Јеховиних сведока.

После објављивања тог чланка, једна старија Сведокиња је срела своју комшиницу која јој је рекла: „Данас је у новинама био један веома леп чланак о Јеховиним сведоцима!“ Та сестра је била у прилици да јој да̂ сведочанство, а касније и да јој уручи брошуру Јеховини сведоци у двадесетом веку.

Поред уклањања неких погрешних схватања о Јеховиним сведоцима, такве припреме у вези са отварањем за јавност и програмом за посвећење нових Дворана Краљевства храбре објавитеље да позивају што више људи на састанке. Да, у многим земљама, као и у Финској, људи схватају да су Дворане Краљевства Јеховиних сведока отворене за свакога.