Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Зашто има тако мало љубави? (Март 2006) Свет има искривљену представу о љубави, а Сатана жели да је у потпуности искорени. Информације попут ових помажу нам да својим делима показујемо несебичну љубав. Хвала вам што сте изоштрили моје разумевање тога како Јехова жели да користимо ту снажну силу.

И. Б., Сједињене Државе

Када су се моје две блиске пријатељице преселиле да би служиле у скупштини на страном језику, осећала сам се веома усамљено. Међутим, баш када је моја усамљеност достигла врхунац, добила сам овај часопис. Хвала вам за подсетник: „Ако желите да будете вољени, показујте љубав.“ Од сада, желим да ’широм отворим своје срце‘ и да показујем искрену љубав како бих стекла нове пријатеље (2. Коринћанима 6:12, 13).

М. Т., Јапан

Позне године — како савладати изазове (Фебруар 2006) Понекад осећам да су старији запостављени. Бринем о болесном мужу већ 11 година. Ипак, с времена на време осећам се усамљено. Више пута сам прочитала чланке из овог Пробудите се! и много пута сам их слушала на аудио-касети. Овај часопис је био управо оно што ми је требало. Много вам хвала.

С. Т., Јапан

Посета центру за протетику (Фебруар 2006) Много вам хвала за овај чланак. Када сам била у четвртом месецу трудноће, рекли су нам да ће се наш син родити без руку и ногу и да ће моћи да користи протезе за ноге када буде имао годину дана. Чланак је објављен баш тог месеца када је Дарил напунио годину дана. Он сада учи да стоји и хода. Мој муж и ја једва чекамо радосно време када ће Дарил „скакати као јелен“ (Исаија 35:6).

Ј. А., Француска

Живот је вредан живљења (22. октобар 2001) Увек изнова читам Пробудите се! од 22. октобра 2001, посебно када клонем духом. Те информације су за мене као лек, с том разликом да за њих не постоји рок трајања. Савети и препоруке за решавање наших проблема који се налазе у њему заиста су делотворни. Пробудите се! подиже мој дух и подсећа ме да ви бринете за особе попут мене. Тако сам срећна и захвална што сте ту да ме подсетите да је „живот вредан живљења“!

П. Т., Мадагаскар

Ко су били пилгрими и пуританци? (Фебруар 2006) Запрепастио сам се због погрешног приказивања чињеница у овом чланку. Постоји дубљи разлог зашто Индијанци у Северној Америци не славе Дан захвалности, а ви сте само површно приказали чињенице.

Име изостављено, Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Молимо вас да запазите да сврха овог чланка није била да расправља о појединостима везаним за историју Дана захвалности. Неколико приручника, укључујући и дело „Encyclopædia Britannica“, говоре да су пилгрими у јесен 1621. три дана славили Дан захвалности заједно са својим пријатељима Индијанцима. То је описано у писму Едварда Винслоуа од 11. децембра 1621. Међутим, у наредним годинама празници захвалности су обухватали прославе различитих догађаја а не само жетве. Најозлоглашеније „захваљивање“ прогласио је 1637. Џон Винтроп, гувернер колоније Масачусетс Беј, након масакра стотина Пикот Индијанаца. Због тога разумемо зашто је неким читаоцима одбојан Дан захвалности.