Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Безбедност на послу Хвала вам за серију уводних чланака „Колико сте безбедни на послу?“ (22. фебруар 2002). Само дан пре него што сам прочитала ове чланке на послу је настала једна веома напета ситуација. Као што је предложено у часопису, мислим да је благ одговор најбољи савет. Такође је била прикладна и информација о опасности рада рано ујутру и касно увече. Пре неколико дана била сам под притиском да прихватим такву врсту посла, али сам одбила. Када сам прочитала часопис, било ми је веома драго што сам тако поступила!

М. Х., Јапан

Млади питају Управо сам прочитао чланак „Млади питају... Шта ако наиђем на неког из школе?“ (22. фебруар 2002). Пошто сам ученик средње школе и пуновремени јеванђелизатор, често се осећам баш као и Сајмон који је поменут у чланку. И ја сам се надао да у служби нећу налетети на младе из школе. Овај изврстан чланак је био подсетник од Јехове. Захвалан сам му за овај чланак.

С. С., Сједињене Државе

Имам 14 година и плашио сам се сусрета са школским друговима на подручју где сам сведочио. Утешен сам сазнањем да ме Јехова подржава док звоним на врата. Чланак ме је ојачао.

М. Л., Италија

Жвакаћа гума Хвала вам за чланак „Жвакаћа гума — древни новитет“ (22. фебруар 2002). Волим жвакаћу гуму, али скоро сваки пут када је жваћем, нехотице је прогутам. Овај чланак ме је упозорио да не гутам жвакаћу гуму. Послушаћу ваш савет!

К. Б., Тајланд

Масаји Пуно вам хвала за чланак „Масаји — јединствен и занимљив народ“ (22. фебруар 2002). Одмалена сам имала жељу да посетим Кенију и још увек то желим. Иако сам доста истражила обичаје и традицију Масаја, нисам знала да међу њима има и Јеховиних сведока. Сада сам пуновремени јеванђелизатор и надам се да ћу једног дана присуствовати конгресу у Кенији. Молим вас да наставите да објављујете информације о Африци.

Ј. Х., Јапан

Делфини Имам 14 година и желим да вам много захвалим за чланак „У потрази за делфинима“ (8. јануар 2002). Дубоко сам дирнута овим чланком. Информације су биле одличне и показују да је стварно страхопоштовања вредно то што Јехова користи своју моћ да би створио тако дивна, интелигентна створења. Пошто су делфини моје омиљене животиње, једва чекам време када ћу их боље упознати у Божјем новом свету.

А. К., Аустралија

Имам 15 година и заиста волим животиње. Посебно ме интересују делфини који тако грациозно пливају. Када сам прочитала овај чланак, била сам захвална Јехови Богу. Желим да се бринем о природи и животињама које је он створио.

А. Н., Јапан

Одговори издавача Морам да вас похвалим за ваше одговоре на писма који понекад изађу у рубрици „Од наших читалаца“. Уредник наших локалних новина је познат по својим одсечним, неуљудним и саркастичним примедбама упућеним онима који пишу, чак и када новине нису у праву. Лепо је видети одговоре издавача Пробудите се! који одражавају достојанство и обзир према читаоцима.

К. В., Сједињене Државе