Пређи на садржај

Пређи на садржај

6. ПРИЧА

Осморо људи у арци

Осморо људи у арци

Ноје је са својом женом, синовима и снахама ушао у арку након што су у њу увели животиње. Јехова је затворио врата и онда је почела киша. Толико је падала да је арка почела да плови. На крају је цела земља била под водом. Ван арке су остали зли људи и сви су они погинули. Али Ноје и његова породица били су на сигурном. Можеш ли само замислити колико им је у том тренутку било драго што су слушали Јехову?

Киша је падала 40 дана и 40 ноћи. Када је стала, вода је полако почела да се повлачи. Арка се зауставила на једној планини, али пошто је још увек свуда било воде, Ноје и његова породица нису могли одмах да изађу напоље.

Вода се мало по мало повлачила. Ноје и његова породица су провели у арци више од годину дана. Након тога им је Јехова рекао да могу да изађу напоље. Било је то као да су крочили у неки нови свет. Били су веома захвални Јехови што их је спасао и своју захвалност су изразили тако што су му принели жртву.

Јехови је било драго што су то учинили. Обећао је да више никада неће потопом уништити свет. Да би потврдио своје обећање, учинио је да се први пут на небу појави дуга. Јеси ли некада видео дугу?

Јехова је још рекао Ноју и његовој породици да рађају децу и да живе по целој земљи.

„[Људи] нису обраћали пажњу док није дошао потоп и све их однео“ (Матеј 24:38, 39)