Пређи на садржај

Пређи на садржај

Дела Јеховиних сведока у савремено доба

Дела Јеховиних сведока у савремено доба

Дела Јеховиних сведока у савремено доба

Русија

Прича о Јеховиним сведоцима у Русији је прича о вери и храбрости, о непоколебљивој верности Богу упркос суровом и немилосрдном противљењу. Прогон, затвори, принудни рад — ништа није могло ућуткати Сведоке нити сломити њихов дух.

То није суморна прича. Они који су се уздали у Јехову очекивали су прогонство. Нису сажаљевали себе већ су у тешкоћама видели прилику да докажу своју оданост Богу. „Када су нам казне изречене“, рекао је један брат, „ниједан од оних с којима сам проучавао Библију није био у паници. Био сам тако срећан због тога! Сва четворица су била осуђена на 25 година у логору. Ја сам био строже кажњен... Застали смо да захвалимо Јехови за подршку. Чувари су били зачуђени, питајући се због чега се радујемо.“

Прочитај како је једна девојка упознала истину путем писама која су била привезана за камење и бацана преко затворске ограде. Сазнај како су затвореници сачували своју духовност. Погледај шта се догодило када је један брачни пар Сведока био лажно оптужен да је одсекао ухо својој ћерци.

Деценије проведене под забраном су само део приче. Последњих 20 година, број Сведока у овој великој земљи невероватно се повећао. Сазнај како су се браћа изборила с новим изазовима који су пратили тај задивљујући пораст. Први пут од 1975. године, драго нам је што ће читав Годишњак бити посвећен историјату само једне земље — Русије.