Salta al contingut

L’escola de Galaad complix 70 anys

L’escola de Galaad complix 70 anys

L’1 de febrer de l’any 1943 va començar la primera classe d’una escola molt especial. Esta escola, coneguda ara com l’Escola Bíblica de Galaad, ha donat formació especialitzada a més de 8.000 hòmens i dones de totes les parts del món.

Foto de dalt: entrada principal de l’Escola de Galaad en el sud de Lansing (Nova York). Foto de baix: un instructor de Galaad dirigint-se als membres de la classe 31 en un amfiteatre.

Jonathan, graduat d’una classe recent de Galaad, diu: «L’educació rebuda, basada en la Paraula de Déu, ens ajuda a ser més efectius en qualsevol territori o cultura». La seua dona, Marnie, afegix: «Ara més que mai, desitge ajudar a la gent a vore que no hi ha millor vida que la que el nostre Creador ens proposa. Estic convençuda que ajudar els altres a conéixer Jehovà millorarà les seues vides».

L’Escola de Galaad dóna instrucció de manera gratuïta durant cinc mesos. Principalment, se centra en la Bíblia i la importància de l’obra de la predicació. L’objectiu del curs és que els seus graduats enfortisquen i estabilitzen a altres servents de Déu, a més, els ajuda a obtindre les qualitats espirituals que necessiten per afrontar les proves que vinguen. Durant el curs, els estudiants dediquen temps en les classes per analitzar principis bíblics que els ajudaran a enfortir la seua relació amb el seu Déu, Jehovà.

Foto de dalt: Albert Schroeder ensenya els estudiants de Galaad amb l’ajuda d’una maqueta del tabernacle (1958). Foto de baix: Ulysses Glass instruïx a la classe 46 (1968).

Els matrimonis que han assistit a Galaad ja són ministres a temps complet. Quan es graduen, podrien tornar a les seues assignacions o rebre una assignació en un altre país. Alguns són assignats per treballar en una de les més de 90 sucursals dels Testimonis de Jehovà i altres són assignats a servir en àrees metropolitanes on poden tindre un major impacte en la predicació.

Al principi, l’Escola de Galaad estava a la Granja del Regne en el sud de Lansing (Nova York). Al 1961, l’escola es va traslladar a la central mundial dels Testimonis de Jehovà a Brooklyn. Des del 1988 fins al 1995, les granges de la Watchtower també van acollir esta escola. Després, al 1995, l’escola es va traslladar a l’actual centre educatiu de la Watchtower a Patterson i al març del 2013 es va graduar la classe número 134.

Foto de dalt: Els estudiants de la classe 116 de Galaad en una aula (2003). Foto de baix: Estudiants en la biblioteca de Galaad (2011).

Durant 70 anys, els graduats de l’Escola Bíblica de Galaad han posat el llistó molt alt al donar testimoni sobre Jehovà fidelment.