Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Єгова благословляє саможертовних

Єгова благословляє саможертовних

«Допомога прийде мені від Єгови»

Єгова благословляє саможертовних

КАМЕРУН. Через густий ліс їде чоловік на велосипеді. Кілька годин поспіль він долає затоплені багнисті дороги. Попри небезпеку він поспішає, щоб підтримати когось. У Зімбабве кілька людей 15 кілометрів ідуть розлитими річками, тримаючи взуття і одяг на голові, щоб не замочити. Вони йдуть навчати групу людей у глухому закутку країни. А десь-інде жінка встає о четвертій ранку, щоб передати біблійні знання медсестрі, в якої є тільки одна вільна година рано-вранці.

Що спільного в усіх цих саможертовних людей? Вони — Свідки Єгови і повночасні служителі, які навчають інших біблійної правди. Це сталі, спеціальні піонери, місіонери, роз’їзні наглядачі і тисячі добровольців у домах Бетелю по всьому світі. Саможертовність — це їхня характерна риса *.

Правильні спонуки

Свідки Єгови застосовують пораду апостола Павла Тимофієві: «Роби все можливе, щоб показати себе перед Богом людиною, гідною схвалення, працівником, якому немає чого соромитися і який правильно послуговується словом правди» (2 Тимофія 2:15). А що спонукує сотні тисяч Свідків служити повночасно?

Коли повночасних служителів запитують, чому вони беруть особливо активну участь у служінні Єгові, вони говорять про любов до Бога і ближніх (Матвія 22:37—39). І це дуже правильно, адже якщо не любов спонукує нас до вчинків, то усі зусилля марні (1 Коринфян 13:1—3).

Служіння із саможертовністю

Усі правдиві християни відгукнулися на заклик Ісуса: «Якщо хтось хоче йти за мною, нехай зречеться самого себе, візьме свого стовпа мук і постійно йде за мною» (Матвія 16:24). Зректися самого себе означає добровільно і цілковито підкоритися Богу Єгові та Ісусу Христу, щоб діяти згідно з їхнім керівництвом. З огляду на це чимало християн почало саможертовне повночасне служіння.

Багато Свідків докладає величезних зусиль, щоб розширити своє служіння Єгові. Ось, наприклад, 56-річна Жулія, сталий піонер із Сан-Паулу (Бразилія), розповідає: «Якось брат китаєць зателефонував мені, щоб спитати, чи не хотіла б я вивчати китайську. Я не думала, що у моєму віці ще можна братися за нову мову. Але через кілька днів погодилась. Сьогодні я вже розпочинаю з китайцями розмови на біблійні теми».

З філіалу Свідків Єгови в Перу надійшло повідомлення: «Упродовж останніх років сотні сталих піонерів переїхали у непризначену територію, а для цього потрібна мужність і дух саможертовності. Вони переїхали у віддалені містечка, де немає сучасних вигод і мало робочих місць. Ці брати і сестри готові на жертви, щоб і далі виконувати свої призначення. А найголовніше те, що їхнє служіння приносить добрі результати у багатьох місцевостях. Роз’їзні наглядачі повідомляють, що з допомогою цих саможертовних сталих піонерів було створено нові групи».

Деяким християнам довелось ризикувати власним життям, щоб надавати підтримку співвіруючим (Римлян 16:3, 4). Ось що розповів районний наглядач, який служить в охопленій війною африканській країні: «Ми з дружиною підходили до останнього контрольно-пропускного пункту між територією, окупованою повстанцями, і територією, на якій владу утримував уряд. Аж тут нас оточили чотири командири повстанців з охоронцями. Вони вимагали документи. Перевіряючи їх, вони побачили, що ми йдемо з території, контрольованої урядом, і почали нервуватися. Мене звинуватили у шпигунстві і вирішили кинути в яму. Я пояснив, хто ми, і зрештою вони відпустили нас». Як же раділи брати і сестри в зборах, що ця саможертовна пара змогла відвідати їх!

Попри труднощі лави повночасних служителів поповнюються у всьому світі (Ісаї 6:8). Ці старанні трудівники дорожать честю служити Єгові. Мільйони інших людей теж славлять Єгову з духом саможертовності, а Бог рясно їх благословляє (Приповістей 10:22). Вони упевнені в тому, що матимуть благословення та підтримку, і тому у них така ж настроєність розуму, як у псалмоспівця: «Допомога прийде мені від Єгови» (Псалом 121:2НС).

[Примітка]

^ абз. 4 Дивіться «Календар Свідків Єгови на 2005 рік», листопад — грудень.

[Вставка на сторінці 9]

«Народ твій охоче пожертвує собою в день твоєї військової потуги» (ПСАЛОМ 110:3НС).

[Рамка на сторінці 8]

ЄГОВА ДОРОЖИТЬ СВОЇМИ ВІДДАНИМИ СЛУЖИТЕЛЯМИ

«Будьте стійкими, непорушними, завжди зайнятими в Господній праці і знайте, що ваш труд у служінні Господу не марний» (1 Коринфян 15:58).

«Не є Бог неправедний, щоб забути вашу працю і любов, яку виявляли ви до його імені» (Євреїв 6:10).