Salta al contingut

El viatge de sa vida

El viatge de sa vida

Cada any, milers i milers de persones visiten les instal·lacions de la central mundial i de la sucursal dels Testimonis de Jehovà a l’estat de Nova York. Estes instal·lacions s’anomenen Betel, un nom hebreu que significa ‘casa de Déu’. Alguns venen de prop, però altres venen de molt lluny per vore com es produïxen les publicacions, aprendre com està organitzada la nostra obra o visitar els amics que servixen allí. No fa molt, va vindre algú molt interessat en visitar-les. De qui és tracta?

De Marcellus, un testimoni de Jehovà que vivia a Anchorage (Alaska). Des que va sofrir un ictus anys arrere, a Marcellus no podia quasi parlar, anava en cadira de rodes i necessitava assistència diària. A pesar de totes estes dificultats, el seu somni era visitar Betel i, recentment, el va complir.

Corey, un amic que va ajudar Marcellus a planejar el viatge, diu: «Era molt persistent. Em cridava amb freqüència per si hi havia novetats. Com que el seu vocabulari es limitava a i No, havia de fer-li una sèrie de preguntes per saber què volia». Les converses eren com esta:

—Vols que vaja?

—No.

—Vols que cride al metge?

—No.

—És pel viatge a Betel?

—Sí.

«I li havia d’explicar els progressos amb el viatge. Estava molt content quan aconseguí el seu objectiu.»

Marcellus va superar molts obstacles per poder fer el viatge. Tenia una pagueta menuda, però així i tot, va estalviar durant dos anys per poder pagar-se el viatge de 5.400 kilòmetres fins a Nova York. Com que estava molt limitat físicament, va haver de buscar un acompanyat perquè poguera ajudar-lo en el viatge. A més de tot açò, li feia falta el permís del metge per poder viatjar, però uns dies abans de la data d’eixida el va aconseguir.

Quan va arribar a Nova York, va fer una visita guiada per les instal·lacions de Brooklyn, Patterson i Wallkill. Va vore les enormes impremtes per produir llibres i bíblies, aprengué molt sobre com està organitzat tot el treball, i va anar a les exposicions «Un poble que porta el nom de Jehovà» i «La Bíblia i el nom diví». A més, va fer nous amics durant tota la visita. Realment va ser el viatge de sa vida!

Molts diuen que no tenen paraules per a descriure el seu viatge a Betel. Però quan li van preguntar a Marcellus si tot l’esforç que suposava fer eixe viatge havia valgut la pena, contestà de l’única maner que podia: «Sí, sí, sí!».

Una visita a Betel pot ser una experiència molt animadora per a tu i per a la teua família, com ho va ser per a Marcellus. En qualsevol de les nostres sucursals de tot el món seràs benvingut. Per què no ens visites?

a Marcellus va faltar el 19 de maig de 2014, quan l’article estava a punt de publicar-se.