Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Потужні землетруси. Що про них передрікала Біблія?

Потужні землетруси. Що про них передрікала Біблія?

 Щороку відбуваються десятки тисяч землетрусів. Переважна більшість з них — це незначні поштовхи. Але бувають дуже сильні землетруси, які несуть з собою руйнування, страждання і смерть. Іноді вони спричиняють цунамі, які спустошують узбережжя і забирають життя багатьох людей. Чи Біблія передрікала такі сильні землетруси?

У цій статті:

 Чи Біблія передрікала землетруси?

 Ісус згадував про землетруси у своєму пророцтві, і його слова записані в трьох Євангеліях:

 «Повстане народ на народ і царство на царство, в одному місці за іншим буде голод і відбуватимуться землетруси» (Матвія 24:7).

 «Повстане народ на народ і царство на царство; в одному місці за іншим відбуватимуться землетруси; також буде голод» (Марка 13:8).

 «Відбуватимуться сильні землетруси, і в одному місці за іншим буде голод та епідемії» (Луки 21:11).

 Отже, Ісус передрік «сильні землетруси», які відбуватимуться «в одному місці за іншим». Вони ставатимуться в той же період, що й війни, голод та епідемії. Цей період людської історії Біблія називає «закінченням цього віку» або «останніми днями» (Матвія 24:3; 2 Тимофія 3:1). Згідно з біблійною хронологією, «останні дні» почалися 1914 року і тривають досі.

 Чи землетруси в наші дні є сповненням біблійного пророцтва?

 Так. Події, які стаються за нашого часу, в тому числі землетруси, справді відповідають Ісусовому пророцтву. З 1914 року відбулося понад 1950 сильних землетрусів, жертвами яких загалом стало більш ніж два мільйони людей a. Ось кілька недавніх прикладів.

 2004. Індійський океан. Землетрус магнітудою 9,1 викликав цунамі, від якого постраждали понад 10 країн і загинуло 225 000 осіб.

 2008. Китай. Землетрус магнітудою 7,9 знищив чимало міст і селищ. Близько 90 000 людей загинуло, 375 000 зазнали поранень, і мільйони лишилися без даху над головою.

 2010. Гаїті. Унаслідок землетрусу магнітудою 7,0, після якого відбулося ще кілька потужних поштовхів, загинуло більш ніж 300 000 людей; понад мільйон людей втратили своє житло.

 2011. Японія. Землетрус магнітудою 9,0, внаслідок якого сталося цунамі, позбавив життя приблизно 18 500 осіб; сотні тисяч людей були змушені покинути свої домівки. Через аварію на атомній електростанції «Фукусіма» відбувся небезпечний радіоактивний викид. Минуло 10 років, а приблизно 40 000 осіб досі не можуть повернутися додому через високу загрозу радіоактивного опромінення.

 На що вказує біблійне пророцтво?

 Біблійне пророцтво про землетруси попереджає нас про те, що станеться в недалекому майбутньому. Ісус сказав: «Коли побачите, що все це відбувається, знайте, що Царство Боже близько» (Луки 21:31).

 Біблія пояснює, що Боже Царство — це реальний уряд в небі на чолі з Ісусом Христом. Саме про те Царство Ісус вчив своїх послідовників молитися (Матвія 6:10).

 Коли Боже Царство правитиме землею, людство більше не потерпатиме від стихійних лих, у тому числі від землетрусів (Ісаї 32:18). Крім того, Бог має силу усунути будь-яку шкоду, якої завдали землетруси,— і фізичну, і емоційну (Ісаї 65:17; Об’явлення 21:3, 4). Більше про це ви можете прочитати в статті «Що здійснить Боже Царство?».

a За повідомленням Глобальної бази даних про сильні землетруси, підготовленої Національним центром інформації Геологічної служби США.