Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

ТЕМА НОМЕРА | ВІД ЧОГО РЯТУЄ ІСУС?

Чому ми потребуємо спасіння

Чому ми потребуємо спасіння

«Людина, народжена жінкою, живе недовго і сповнена горем. Вона виростає, немов квітка,— і в’яне, вона утікає, наче тінь,— і зникає» (Йова 14:1, 2).

З давніх-давен люди мріють бути завжди молодими, здоровими і ніколи не помирати. Але, на жаль, сувора реальність полягає в тому, що всі ми смертні. Вищезгадані слова Йова, які він промовив понад три тисячі років тому, залишаються правдивими донині.

Бажання жити вічно дуже сильне і притаманне кожній людині. Біблія каже, що Бог вклав у наші серця прагнення вічності й жагу збагнути її (Екклезіаста 3:11). Якщо це так, то чи міг, на вашу думку, сповнений любові Бог вселити в нас бажання, яке неможливо здійснити? Ви не помилитесь, відповівши «ні». Боже Слово називає смерть ворогом та обіцяє, що з ним «буде покінчено» (1 Коринфян 15:26).

Немає сумніву: смерть — це справжній ворог і жодна мисляча людина не радіє їй. Коли нависає небезпека, ми стараємось уникнути її, заховатися або втекти. Якщо ми хворіємо, то робимо все можливе, аби вилікуватись. Ми намагаємося захистити себе від усього, що може привести до смерті.

Чи існує якась підстава вірити, що з цим віковічним ворогом буде покінчено? Так. Наш Творець, Бог Єгова, створив людей не для того, щоб вони трохи пожили, а потім померли. Смерть людей не входила в його початковий намір. Бог хотів, щоб вони вічно жили на землі, і він виконує все, що задумав (Ісаї 55:11).

Але як буде усунено смерть? Упродовж історії люди намагалися побороти її, проте безуспішно. Сьогодні ця боротьба триває. Вчені розробили вакцини і ліки від деяких хвороб. Вони зазирнули в генетичну будову живих створінь. У багатьох місцевостях люди в середньому почали жити довше, ніж сторіччя тому. Однак смерть залишається непереможною. Як і каже Біблія, «в порох усі повертаються» (Екклезіаста 3:20).

Відрадно знати, що вирішення цієї відвічної проблеми не залежить від людських винаходів. Бог Єгова вже подбав про наше спасіння і звільнення від смерті. Ключову роль у цьому спасінні відіграє Ісус Христос.