Перейти до матеріалу

Перейти до змісту

Як Божа любов впливає на ваше життя

Як Божа любов впливає на ваше життя

Бог створив організм людини з дивовижною здатністю відновлюватись. Якщо здорова людина поріжеться, подряпається чи серйозно пораниться, то в її організмі «запускається складний каскад процесів, завдяки чому загоюється будь-яка рана, велика чи мала» (Johns Hopkins Medicine). Організм реагує негайно: утворює згусток, щоб зупинити кровотечу, потім розширяє судини, що сприяє загоєнню рани, починає нарощувати і зміцнювати нові тканини.

ЗАДУМАЙТЕСЬ: якщо наш Творець заклав механізм, завдяки якому гояться тілесні рани, то він безсумнівно допоможе нам загоїти й емоційні рани. «Зціляє він тих, у кого серце розбите,— написано у псалмі,— перев’язує їм рани» (Псалом 147:3). Можливо, ви теж пережили емоційну травму. Що переконає вас у тому, що Єгова перев’яже ваші рани, що завжди дбатиме про вас?

ЩО БІБЛІЯ ГОВОРИТЬ ПРО БОЖУ ЛЮБОВ

Бог обіцяє: «Не бійся, бо я з тобою. Не тривожся, бо я — твій Бог. Зміцню я тебе й допоможу тобі» (Ісаї 41:10). Той, хто впевнений, що Єгова про нього піклується, має душевний мир і сили долати труднощі. Апостол Павло назвав цей внутрішній спокій «Божим миром, який неможливо збагнути розумом». Він також сказав: «Все мені під силу завдяки тому, хто мене зміцнює» (Філіппійців 4:4—7, 9, 13).

Боже Слово допомагає розвинути віру в те, що майбутнє людей буде саме таким, як Єгова обіцяв. Наприклад, уривок з Об’явлення 21:4, 5 говорить про те, що́ він обіцяє зробити і чому ми можемо вірити його словам.

  • «Він витре кожну сльозу» з наших очей. Єгова звільнить нас від усіх страждань і тривог, навіть від тих, які комусь здаються незначними.

  • Всемогутній цар, який «сид[ить] на престолі» небесної слави і править над усім, застосує свою силу і владу для того, щоб дати потрібну нам допомогу і більше не допустити страждань.

  • Єгова запевняє, що його обіцянки «надійні і правдиві». Сама репутація правдивого Бога є запорукою того, що вони обов’язково виконаються.

“Він витре кожну сльозу з їхніх очей, і вже не буде ні смерті, ні жалоби, ні голосіння, ні болю. Колишнє минуло”. А той, хто сидів на престолі, сказав: “Ось я творю все нове,— і додав: — Напиши, бо ці слова надійні і правдиві” (Об’явлення 21:4, 5)

Матеріальний усесвіт та Біблія розкривають почуття і риси нашого небесного Батька. Природа безмовно закликає нас ближче познайомитися з Богом і стати його другом, а Біблія закликає такими словами: «Наблизьтесь до Бога, і він наблизиться до вас» (Якова 4:8). У Дії 17:27 говориться: «Він недалеко від кожного з нас».

Чим ліпше ви будете знати Бога, тим більшою буде ваша впевненість у тому, що «він дбає про вас» (1 Петра 5:7). Як така впевненість може вплинути на ваше життя?

Ось приклад Тору з Японії. Хоча його виховувала мати, яка була християнкою, він став членом жорстокої японської мафії якудза. Цей чоловік розповідає: «Я думав, що Бог мене ненавидить і, коли гинув хтось із моїх знайомих, особливо хтось, кого я дуже любив, я вважав, що так мене карає Бог». Жорстоке оточення змінило Тору, і, за його словами, він сам став «безсердечним і бездушним». Він пригадує: «Я хотів прославитись, убивши когось авторитетнішого за себе, і померти молодим».

Потім Тору і його дружина, Анна, почали вивчати Біблію, і в результаті він кардинально змінив своє життя і погляди. Анна говорить: «Чоловік мінявся на очах». Тепер Тору впевнений: «Насправді Бог дбає про кожного з нас. Він не хоче, щоб хтось помирав. Бог готовий простити того, хто щиро кається у своїх гріхах. Йому можна розповісти те, що ми не наважуємось розповісти нікому іншому, і те, чого ніхто інший не зрозуміє. Незабаром Єгова усуне всі проблеми, звільнить нас від страждань і мук. Уже сьогодні він допомагає нам, перевершуючи всі наші сподівання. Він піклується про нас і підтримує у найскладніші моменти життя» (Псалом 136:23).

Як видно з історії Тору, усвідомлення того, що Бог може і невдовзі обов’язково усуне всі біди і нещастя та «витре кожну сльозу», дозволяє не тільки мати надію на майбутнє, але вже сьогодні вести повноцінне життя. Навіть у світі сповненому страждань, ваша впевненість у Божій любові може змінити ваше життя на краще.